Διαμαρτυρία μαζί με τα σκυλιά τους διοργανώνουν ζωοφιλικές οργανώσεις στις 1/11/2016, στις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Αχαρνών 2, Αθήνα 104 32), σχετικά με το μέτρο για το υποχρεωτικό τσιπάκι στα κατοικίδια ζώα.

Αναλυτικά αναφέρεται στο κάλεσμα για τη διαμαρτυρία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ :

•Τσιπαρισμένα ζώα που όταν χάνονται ΔΕΝ ξαναβρίσκονται ποτέ.
• Χαμένα ζώα που όταν ξαναβρίσκονται έχουν ΚΑΙ δεύτερο τσιπάκι.
• Ζώα που βρίσκονται ΜΕ τσιπάκι ΧΩΡΙΣ καταχωρημένα τα στοιχεία κηδεμόνα και μένουν στα αζήτητα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• Υπηρεσία ANIMAL ALERT που θα δίνει τα στοιχεία στην τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΕΡΩΤΟΜΑΣΤΕ :
• Αν το ΑΦΜ εξυπηρετεί στην ανεύρεση ενός σκύλου ή γάτας. Αν όχι, τότε για ποιο λόγο μας ζητείται από 1/1/16;

ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ TON NOMO 4039/2012 και 4235/14 (ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ) :
No. 4235/14

• Ο οποίος επιβάλει ότι κάθε δεσποζόμενο κατοικίδιο υποχρεούται να φέρει microchip, η δε παραβίαση του, επιφέρει πρόστιμο στον ιδιοκτήτη.

Μέχρι τις 31/12/2015 τα στοιχεία των microchip τα διαχειρίζονταν ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ενώ από 1/1/2016 τα ανέλαβε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

• Η ηλεκτρονική καταχώρηση στοιχείων από τον κτηνίατρο κατά την επίσκεψη σε αυτόν, είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, καθώς το σύστημα κολλάει διαρκώς και δημιουργούνται πολλά προβλήματα.

• Σε περίπτωση απώλειας ενός ζώου ενημερώνεται η βάση δεδομένων του Υπουργείου, αλλά όχι και η ηλεκτρονική ταυτότητα του ζώου. Με αποτέλεσμα κατά την ανεύρεσή του, ο κτηνίατρος να μην είναι σε θέση να διασταυρώσει αν πρόκειται για το ίδιο ζώο.

Όλοι οι κτηνίατροι είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν κάθε νέο ζώο που μπαίνει στο ιατρείο τους, αν έχει βιβλιάριο και αν έχει microchip, ανεξάρτητα από το τι ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του. Ωστόσο έχει παρατηρηθεί ελλιπής έλεγχος με αποτέλεσμα να τοποθετείται και δεύτερο τσιπ στο ζώο με τα στοιχεία του νέου κηδεμόνα.

Με λίγα λόγια, υποχρεωθήκαμε να τοποθετήσουμε στα ζώα μας microchip, μόνο και μόνο για να εισπράξει το κράτος χρήματα και όχι για να διασφαλίσουμε την ανεύρεση του ζώου μας αν κλαπεί ή χαθεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης