Δήμος Αρταίων: Δέκα νέες ταΐστρες για αδέσποτα

Δήμος Αρταίων: Δέκα νέες ταΐστρες για αδέσποτα
Συνολικά 10 νέες ταΐστρες για αδέσποτα ζώα τοποθέτησε ο Δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Οι ταΐστρες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης της Άρτας (παραποτάμιο πάρκο, παραποτάμια ζώνη, οδός Στρατώνος, Νοσοκομείο, «Τρίγωνο» και οικισμοί Αγ. Αναργύρων, Γλυκορρίζου και Εργατικών Κατοικιών).

Στις ταΐστρες θα υπάρχει ξηρή τροφή και θα αναπληρώνεται με ευθύνη του δήμου και του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας.

Ο Δήμος Αρταίων ζητεί από τους συμπολίτες να ανταποκριθούν θετικά και να αγκαλιάσουν την κίνηση αυτή, η οποία συμβάλλει στη λειτουργία του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην Άρτα. Δυστυχώς, κατά το παρελθόν έχουν παρατηρηθεί άσχημα φαινόμενα καταστροφής των ταϊστρών που τοποθέτησε ο δήμος.

«Προσπαθούμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση και έχουμε κάνει ήδη βήματα προόδου. Οι ιδιοκτήτες των ζώων, θα πρέπει υπεύθυνα να κάνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως στείρωση των ζώων και βεβαίως να μην τα εγκαταλείπουν. Θα συνεχίσουμε όπως μπορούμε και με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν την εφαρμογή του προγράμματος, ωστόσο στην προσπάθεια αυτή θέλουμε συνοδοιπόρους όλους τους συμπολίτες μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 15:27