Ένα σκυλί που δεν έχει επαρκώς κοινωνικοποιηθεί με ανθρώπους σε μικρή ηλικία (4η -12 εβδομάδα) και για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, πιθανόν θα έχει προβλήματα με ανθρώπους για αρκετό καιρό και ίσως για όλη του τη ζωή. Παρ’ όλα αυτά, αν εργαστείς συστηματικά και με τη βοήθεια κάποιου έμπειρου θετικού εκπαιδευτή, είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθεί πολύ.

Μην πιέζετε το σκυλί σε καταστάσεις που δεν νιώθει ευχάριστα και άνετα. Επιτρέψτε του να είναι σε απόσταση όπου νιώθει άνετα και ασφαλές. Αφήστε τον να αποφασίσει εκείνος πόσο κοντά θέλει να είναι στους ανθρώπους. Μην προσπαθείτε να τον «καλοπιάσετε» να πλησιάσει, μην του μιλάτε και προπαντός μην τον τραβάτε να πλησιάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιβραβεύσετε (με μεζεδάκια, μπράβο κ.λπ.) κάθε μικρή κίνηση που κάνει από μόνος του προς τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι θα πρέπει να στέκονται με την πλευρά τους προς τον σκύλο και να κοιτούν μακριά του. Να μην κουνούν χέρια και πόδια, και να μην προσπαθήσουν να τον χαϊδέψουν. Μπορούν να αφήνουν (με ήρεμο τρόπο) μεζεδάκια να πέφτουν από τα χέρια τους, αργότερα ίσως να αφήσουν το σκυλί να πλησιάσει από μόνο του να τα πάρει από το ακίνητο χέρι τους.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης