Στη δημιουργία ενδιαιτήματος προσωρινής παραμονής αδέσποτων σκύλων, που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις του Νόμου 604/1977 και ΠΔ 463/1978, που διέπει τα καταφύγια, έτσι ώστε, να παρέχεται προσωρινά άσυλο σε αυτά, καθώς και προληπτική και θεραπευτική αγωγή μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους πολίτες για την υιοθέτησή του προχωρά ο Δήμος Αγρινίου, μετά και την ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού συμβουλίου,

Όπως αναφέρει η απόφαση πάρθηκε μετά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

α) την επιβεβλημένη ανάγκη δημιουργίας χώρου φιλοξενίας του αυξημένου αριθμού των αδέσποτων στην πόλη μας λόγω των συχνών εγκαταλείψεων.

β) την αδυναμία των φιλοζωικών οργανώσεων να συνδράμουν αποτελεσματικά λόγω μη ύπαρξης κατάλληλων υποδομών και εγκαταστάσεων φιλοξενίας.

γ) την επιτακτική ανάγκη για αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος διαχείρησης αδεσπότων του Δήμου με στόχο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– την προστασία των ζώων συντροφιάς

-την αντιμετώπιση των θεμάτων καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, ιιι) τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και

-την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων λύσσας.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η δημοτική αρχή, για την υιοθεσία τους, με βάση και τα κίνητρα που θα δοθούν από πλευράς δήμου.

Ο χώρος που θα δημιουργηθεί το καταφύγιο, είναι περίπου 12 στρέμματα (παλαιά θέση Δημοτικού Λαχανόκηπου). Η έκταση είναι ήδη περιφραγμένη, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη του Αγρινίου, έχει εύκολη οδική πρόσβαση, έχει νερό και απέχει όχι λιγότερο από 500 μέτρα από το τελευταίο σπίτι του πλησιέστερου οικισμού ή της πόλης.

Το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου θα φροντίσει για την διευθέτηση όλων των θεμάτων που μπορεί να προκύψουν για την εκτέλεση της απόφασης της δημιουργίας και εγκατάστασης του καταφυγίου αδεσπότων ζώων συντροφιάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης