To κρεβάτι σας είναι «άβατο» για τον σκύλο σας; Τελικά, αν του απαγορεύσετε να πλησιάσει στο κρεβάτι σας, θα κοιμηθείτε καλύτερα ή χειρότερα;

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι, επιτρέποντας στον σκύλο να έλθει στο κρεβάτι, ορισμένοι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα, καθώς η παρουσία του τετράποδου χαρίζει μία αίσθηση ασφάλειας -σε αντίθεση με όσα υποστήριζαν επί χρόνια οι επιστήμονες που ασχολούνται με τη μελέτη του ύπνου ότι τα κατοικίδια στο κρεβάτι μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ευρήματα της μελέτης σίγουρα χαροποίησαν πολλούς, αν σκεφθεί κάποιος ότι σε ένα στα δύο αμερικανικά νοικοκυριά υπάρχουν κατοικίδια και τα μισά από αυτά κοιμούνται είτε μέσα στο υπνοδωμάτιο είτε πάνω στο κρεβάτι των ιδιοκτητών τους.

Για την πραγματοποίηση της μελέτης, η δρ Λόις Κραν, ειδικός της Ιατρικής του Ύπνου, στο ομώνυμο κέντρο της Mayo Clinic στην Αριζόνα, και οι συνεργάτες της ζήτησαν από 150 άτομα να συμπληρώσουν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο. Στο πλαίσιο αυτού του ερωτηματολογίου ζητούσαν από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν λεπτομέρειες για τον τύπο και τον αριθμό των κατοικιδίων που κατείχαν, αλλά και για τις συνήθειες του ύπνου τους. Σε συνέντευξη που ακολούθησε, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να πουν πού κοιμούνταν τα ζώα, πώς συμπεριφέρονταν και αν και κατά πόσο αυτά επηρέαζαν τον δικό τους ύπνο.

Περίπου το 20% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι ο ύπνος του διαταρασσόταν από την παρουσία του κατοικιδίου, ενώ σε ποσοστό 41% πίστευαν ότι το γεγονός ότι είχαν το κατοικίδιο μέσα στο δωμάτιο τους βοηθούσε να κοιμηθούν καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι όταν κοιμούνται με το κατοικίδιό τους τούς κάνει να αισθάνονται πιο ζεστά και… χουχουλιάρικα. Μία γυναίκα ανέφερε ότι τα δύο της σκυλιά ζέσταιναν το κρεβάτι της. Κάποια άλλη ένιωθε ότι η γάτα της, που την ακουμπούσε κατά τη διάρκεια της νύχτας, την ανακούφιζε και την παρηγορούσε» υποστήριξε η Krahn.

Πηγή: stogiatro.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης