Ο πρώτος Υγειονομικός Σταθμός για την υπεύθυνη αντιμετώπιση των περιττωμάτων από τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, εγκαταστάθηκε σήμερα στο δήμο Σαρωνικού από τους μαθητές – μέλη της Ομάδας Ρομποτικής FO.R.T. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας.

Πρόκειται για έναν σταθμό από χαρτόνι, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με σακούλες και γάντια μιας χρήσης, ώστε να διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες στο μάζεμα των ακαθαρσιών. Επίσης με την αξιοποίηση της τεχνολογίας QR Code, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν άμεσα από smartphone τα σημεία όπου βρίσκονται οι σταθμοί καθώς και αυτά με τις ταΐστρες και τις ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, συνεχάρη τους μαθητές όχι μόνο για την δουλειά τους αλλά «και για το παράδειγμα που δίνουν». Δήλωσε ότι το έργο της ομάδας FO.R.T. απαντά στο υπαρκτό πρόβλημα, της ρύπανσης των δημοσίων χώρων, και αναδεικνύει τη σημασία της υπεύθυνης αντιμετώπισης των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. Χαρακτήρισε αναγκαία τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και τους κάλεσε να φανούν αντάξιοι της προσπάθειάς των παιδιών «αξιοποιώντας τους σταθμούς που δημιούργησαν».

Ο σταθμός αναπτύχθηκε από τους μαθητές, ως μέρος του έργου Be Responsible με το οποίο συμμετείχε στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League, με φετινό θέμα «Animal Allies», τη διερεύνηση και τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ζώων και ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα έλαβε την 4η θέση στη γενική κατάταξη του Διαγωνισμού ανάμεσα σε 98 ομάδες από όλη την Ελλάδα, ενώ απέσπασε διάκριση στο πεδίο αξιολόγησης Core Values. Επιδόσεις οι οποίες έδωσαν στην ομάδα το «εισιτήριο» συμμετοχής στο πρωτάθλημα International Open, που θα διεξαχθεί στο Bath της Αγγλίας τον προσεχή Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης