Την Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος αγώνας δρόμου «Penny Marathon» στις πόλεις της Αθήνας, της Σαλαμίνας, της Καλαμάτας, των Χανίων και του Σίδνεϊ. Σκοπός του μαραθωνίου είναι η συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών σίτισης και κτηνιατρικής φροντίδας των αδέσποτων, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η αναγνώριση του έργου των εθελοντών που φροντίζουν αυτά τα πλάσματα και αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Πού αποσκοπεί το Penny Marathon: Αυτός ο μαραθώνιος διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αναδείξουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων (συγκεκριμένα, ζώα συντροφιάς, όπως γάτες και σκύλους) στην Ελλάδα καθώς και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών καλής διαβίωσης των ζώων σ’ αυτή τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θέσεις των διοργανωτών είναι οι ακόλουθες:

Καταδικάζουμε την αδιαφορία, την ανικανότητα και την απανθρωπιά που βλέπουμε στην κυβέρνησή μας και την κοινωνία στο σύνολό της.

Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις «χωματερές του δρόμου» και τα βασανιστήρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας.

Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου.

Στηρίζουμε ολόψυχα την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων.

Προωθούμε τη στείρωση.

Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Όπως είπε ο Γκάντι, «το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του». Θα θέλαμε να δούμε μία Ελλάδα –ακόμα και σε μία δύσκολη περίοδο της ιστορίας της- που μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια της με ακεραιότητα και υπερηφάνεια. Αυτό σημαίνει ηθική μεταχείριση των ζώων. Όχι άλλες δικαιολογίες.

Πότε θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος της Αθήνας: Την Κυριακή, 10 Ιουλίου, το σημείο συνάντησης και εκκίνησης του μαραθωνίου θα είναι η Πλατεία Αγίων Ασωμάτων.

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr από προηγούμενη εκδήλωση:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης