Σκύλοι «εργαζόμενοι»:

1) Σκύλοι «αστυνομικοί», εκπαιδευμένοι στην αναζήτηση ναρκωτικών. Οποιοσδήποτε σκύλος με φυσιολογική όσφρηση μπορεί να εκπαιδευτεί στην έρευνα και τη διάσωση. Μπορούν να εντοπίσουν νάρκες, όπλα, να ανιχνεύσουν εκρηκτικά, ναρκωτικά και παράνομες ουσίες, και να εντοπίσουν παράνομους μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2) Σκύλοι «ανιχνευτές», προσφέρουν υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης έπειτα από ανθρωπογενείς ή φυσικές καταστροφές. Τα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου συμμετέχουν σε διασώσεις από χιονοστιβάδες.

3) Σκύλοι οδηγοί τυφλών. Τα Λαμπραντόρ ανιχνευτές είναι η ράτσα που χρησιμοποιείται συνήθως, όταν λάβει την ανάλογη εκπαίδευση, για οδηγός τυφλών. Μένουν προσκολλημένα από αγάπη στον κύριό τους και ελέγχουν τον δρόμο για την κίνηση.

4) Σκυλιά υπηρεσίας για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθηλωμένα σε αναπηρική καρέκλα. Η διασταύρωση Λαμπραντόρ και Γκόλντεν Ριτρίβερ εκπαιδεύεται να βοηθά άτομα καθηλωμένα σε αναπηρικό καρότσι. Ανάβουν το φως πατώντας τον διακόπτη με το πόδι, βγάζουν τα ρούχα από το πλυντήριο, δίνουν αντικείμενα που είναι στο πάτωμα στον ιδιοκτήτη. Μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν την πόρτα, να τραβάνε το αναπηρικό καρότσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

5) Σκύλοι φύλακες οικογενειών. Οι σκύλοι γίνονται άριστοι προστάτες των ανθρώπων, προειδοποιώντας τους για εξωτερικούς κινδύνους, ακόμα θέτοντας και τη ζωή τους σε κίνδυνο, χάρη στην υπεροχή τους στην ακοή και την οξεία όσφρηση που τους χάρισε η φύση.

6) Σκύλοι φύλακες και βοσκοί. Οι σκύλοι, όταν εκπαιδευτούν, μπορούν να φυλάγουν το κοπάδι από λύκους και επίδοξους κλέφτες, ενώ οδηγούν τα κοπάδια σε νέους βοσκοτόπους.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης