Το ιχθυέλαιο είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητές του σε ανθρώπους και ζώα.

Τα λιπαρά οξέα που περιέχει και ιδιαίτερα τα EPA και DHA, τα λιπαρά οξέα του Ω3, βοηθάνε σε πάρα πολλούς τομείς της υγείας και ευτυχώς η χρησιμότητά τους είναι αποδεκτή από όλους, με αποτέλεσμα την αύξηση της δημοτικότητάς του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, η εύθραυστη φύση των λιπαρών οξέων τα κάνει άχρηστα όταν «περιέχονται» σε ξηρές τροφές, αφού η αποτελεσματικότητά τους σε τέτοια μορφή είναι αδύνατη. Συνεπώς, η καλύτερη λύση, μετά το τάισμα φρέσκου ψαριού και κατά προτίμηση ωμού (θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο για την ωμή διατροφή B.A.R.F.), είναι η χρήση ενός υγρού συμπληρώματος μαζί με την τροφή του σκύλου σας. Επειδή όμως οι δόσεις που χρειάζονται είναι αρκετά μεγάλες ακόμα και στην περίπτωση που ένας σκύλος τρώει ψάρια κάποιες φορές την εβδομάδα, η χρήση ιχθυελαίου προτείνεται για τις υπόλοιπες.

Να πούμε εδώ ότι εκτός από το ιχθυέλαιο τα Ω3 λιπαρά οξέα περιέχονται και στον λιναρόσπορο και μάλιστα σε μεγαλύτερη ποσότητα, αλλά σε διαφορετική μορφή, που δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική. Τα Ω3 που βρίσκονται στα ιχθυέλαια θεωρούνται πιο ωφέλιμα (ενεργά λιπαρά οξέα) και γι’ αυτό είναι και πιο δημοφιλή ως συμπληρώματα με κυρίαρχο το λάδι σολομού που βρίσκεται εύκολα σε κάθε pet shop.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης