Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ε, τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για για την καταστροφή στον Αργοσαρωνικό, τονίζοντας ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί ή να του έχει ζητήσει την παραίτησή του ο κ. Τσίπρας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αυτά που έχει πει και έχει κάνει τις προηγούμενες ημέρες δείχνει ότι δεν έχει συναίσθηση του προβλήματος. Έφτασε στο σημείο να πει ότι ο κόσμος μπορεί να πάει να κάνει μπάνιο, μία απαράδεκτη δήλωση.

Ο κ. Κουρουμπλής έπρεπε να είχε παραιτηθεί ή να του ζητήσει την παραίτηση ο κ. Τσίπρας. Δεν είναι δυνατόν να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη και να φταίει – όπως λένε – μια υπηρεσία. Η υπηρεσία δεν έχει πολιτικό προϊστάμενο;

Για δύο ημέρες δεν υπήρχε αντίδραση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ούτε καν δήλωση δεν έκαναν. Τις πρώτες δύο μέρες υποτιμήθηκε το θέμα και αυτό είχε οδυνηρές συνέπειες. Ο Υπουργός Ναυτιλίας ήταν άφαντος για 2 ολόκληρες ημέρες. Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βλέπω ότι και σήμερα προσπαθούν να μεταφέρουν όλες τις ευθύνες μόνο σε διοικητικούς παράγοντες. Αυτό είναι προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, οι υπηρεσίες έχουν πολιτικούς προϊσταμένους για τέτοια σοβαρά ζητήματα.

Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων που συμμετέχει στην κυβέρνηση είναι δυνατόν να αντιμετωπίζει το θέμα έτσι; Να λέει ότι φταίει ολόκληρη η κοινωνία; Αυτή η κυβέρνηση αντί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, αντιπολιτεύεται τους πάντες, μέχρι και την κοινωνία.

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται υπευθυνότητα σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα και όχι να ρίχνονται οι ευθύνες παντού, εκτός από την ίδια την κυβέρνηση.

Το θέμα θα το φέρουμε στη Βουλή, γιατί δεν είναι μόνο το περιβαλλοντικό θέμα, αλλά και η οικονομική ζημιά που υφίστανται όλοι οι επιχειρηματίες στην περιοχή, πχ όπως τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης