Άρχισε το μεσημέρι της Τρίτης η αλυσίδα των τηλεφωνημάτων από το Μαξίμου προς νυν ή υποψήφιους υπουργούς. Η διαδικασία αυτή ενδεχομένως να αποδειχθεί μακρά λόγω και των αυτονόητων εμπλοκών εξαιτίας καραμπόλας.

Η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος ενδεχομένως να ολοκληρωθεί και πριν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, δηλαδή το βράδυ της ΤρίτηςΥπολογίζεται πως η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος ενδεχομένως να ολοκληρωθεί και πριν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, δηλαδή το βράδυ της Τρίτης.
Οι γρίφοι και οι καραμπόλες

Ο δρόμος για τον ανασχηματισμό άνοιξε μετά και την εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη Γενική Γραμματεία του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός κυβέρνησης οδεύουν σύμφωνα με πληροφορίες οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βαγγέλης Αποστόλου, Σταύρος Κοντονής, Γιάννης Τσιρώνης, Γιώργος Σταθάκης, πιθανότατα ο Κώστας Γαβρόγλου και η Λυδία Κονιόρδου.

Σταθερός μένει ο βασικός πυρήνας με τον Νίκο Κοτζιά στο ΥΠΕΞ τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Υπουργείο Οικονομικών, την Έφη Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας και τον Πάνο Καμμένο στο Υπουργείο Άμυνας.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Τσακαλώτος – Καμμένος μπορούν να μετακινηθούν μόνο εάν οι ίδιοι το επιθυμούν.
Ποιοι μένουν στο κυβερνητικό σχήμα

Στα υπουργεία τους παραμένουν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γερβασίλη, Έλενα Κουντουρά, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Αλέξης Χαρίτσης. Ενδεχομένως στο Εσωτερικών να μετακινηθούν ο Νίκος Παππάς ή ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ ο Δημήτρης Βίτσας ενδεχομένως να αναλάβει ως αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το Υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται πως επικρατέστερος να αναλάβει τη θέση του κ. Κουρουμπλή είναι ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση προσώπων της λαϊκής δεξιάς όπως η Κατερίνα Παπακώστα αλλά και πασοκογενών όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Κ. Παπακώστα: «Ανταποκρινόμαστε στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού»

Την έναρξη συζήτησης για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Νέας Ελληνικής Ορμής ανακοίνωσαν, σε κοινές δηλώσεις τους πριν από λίγο, ο Πάνος Καμμένος και η Κατερίνα Παπακώστα, ανταποκρινόμενοι, όπως ανέφεραν, στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τη χώρα.

H δήλωση αυτή περί ανταπόκρισης στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού συμβαίνει λίγες ώρες ή εν πάση περιπτώσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανασχηματισμού της κυβέρνησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 24ωρα έχει αναπαραχθεί στα ελληνικά ΜΜΕ η πληροφορία ακόμα και περί υπουργοποίησης της Κατερίνας Παπακώστα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης