«Θέμα της κυβέρνησης η εκτέλεση της απόφασης για το Δίστομο», φέρεται να τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος ο οποίος ξεκαθάρισε πως θα υπογράψει, με την προϋπόθεση που θα έχει ληφθεί κυβερνητική απόφαση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία συγγενών θυμάτων του Διστόμου.

Τον υπουργό επισκέφτηκαν το πρωί ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος , ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και η νομικός Χριστίνα Σταμούλη για να του κοινοποιήσουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς υπέρ των Διστομιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παρασκευόπουλος τους επανέλαβε την δέσμευσή του να υπογράψει εφόσον όμως θα υπάρχει σχετική κυβερνητική απόφαση.

Μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος, Γιάννης Γεωργάκος δήλωσε ικανοποιημένος από τη στάση του κ. Παρασκευόπουλου ενώ υπενθύμισε το μέγεθος της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο με σφαγές νηπίων, παιδιών και γερόντων. Τόνισε δε με νόημα ότι από το 2000 που βγήκε η απόφαση κανένας υπουργός δεν έχει υπογράψει!

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς δήλωσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργού αλλά της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε ότι δεν μιλούμε για κατάσχεση του Γκαίτε αλλά για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης σε άλλα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον γερμανικό .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου η νομικός Χριστίνα Σταμούλη που ήταν παρούσα στη συνάντηση δήλωσε ότι «ο καθηγητής Παρασκευόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός Δικαιοσύνης, μετά το 2000 που εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου μετά τις νομικές ενέργειες του Γιάννης Σταμούλη, ο οποίος δεσμεύθηκε στη Βουλή και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του αυτή και σήμερα , ότι δηλαδή προτίθεται να υπογράψει».

Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης