«Ο ελληνικός λαός δεν έχει εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα. Του έλεγε και του λέει συνεχώς ψέματα. Αν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας θέλει συνεργασίες, πρέπει να βγει και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Να του πει την αλήθεια ότι δεν υπάρχουν μάγοι που βγάζουν από το καπέλο τους εύκολες λύσεις», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, το βράδυ της Παρασκευής.

Σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, όπου η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει συναίνεση στο Ασφαλιστικό, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι το Ποτάμι περιμένει την πρόταση της κυβέρνησης και θα τοποθετηθεί στην Βουλή, όπως άλλωστε κάνει για όλα τα ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι επιτροπές και υπο-επιτροπές που δημιουργεί για να ασχολούνται οι άνθρωποι της αντιπολίτευσης και να μπορεί αυτός να κυβερνά, δεν θα γίνουν δεκτές από το Ποτάμι» εξήγησε.

Περιγράφοντας την νοοτροπία από την οποία διακατέχεται, κατά το Ποτάμι, η κυβέρνηση, έφερε ως παράδειγμα την Επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία και την εκτίμησή του πως η συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων που προτείνονται, είτε είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα.

Το ίδιο συμβαίνει, ανέφερε, και με τον λεγόμενο «ανεξάρτητο καθηγητή» Σάββα Ρομπόλη, ο οποίος φέρεται να προτείνεται για τη θέση του ανθρώπου που θα αναλάβει την ευθύνη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας από τους πολλούς “Πασόκους” που πλέον δελεάζονται από το άστρο του κ. Τσίπρα. Δεν είναι κακό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
 
Όσο για το αν οι εξελίξεις οδηγήσουν σε πτώση της κυβέρνησης, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε επίσης, πως «δεν πρέπει να γίνουν εκλογές και αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε όλοι. Αλλά από την άλλη, με κανένα τρόπο δε θα βοηθήσουμε να συνεχίζεται αυτή η ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης