«Στην Ελλάδα έγιναν τρεις μεγάλες ληστείες: στα εξοπλιστικά, στην Υγεία και στα μεγάλα έργα. H χώρα δεν θα φύγει μπροστά, αν δεν δώσουμε απαντήσεις για τις μεγάλες ληστείες του παρελθόντος, που δεν έχουν μόνο έναν ένοχο» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του, σημειώνοντας πως «πολλές φορές υπάρχουν και διακομματικές ευθύνες».

Ο κ. Θεοδωράκης, υπογράμμισε πως το Ποτάμι δεν θα σταματήσει να προσπαθεί για την αποκάλυψη των σκανδάλων «του χθες και του σήμερα» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα δίνουμε ό,τι στοιχείο έχουμε στη δημοσιότητα. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να καλύψουμε κανέναν. Όποιο επώνυμο και αν έχει, από όποιο χώρο και αν προέρχεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το θέμα είναι να υπάρξει αυτή η διάθεση και από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα», προσέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την ανησυχία του για το κατά πόσο υπάρχει πραγματική διάθεση να διαλευκανθούν τέτοιου είδους υποθέσεις από τη Βουλή.

«Φοβάμαι ότι το παρελθόν της Βουλής δείχνει ότι δεν υπάρχει διάθεση να βρεθούν απαντήσεις. Σας θυμίζω πως και ο κ. Τσοχατζόπουλος από τη Βουλή είχε αθωωθεί. Οι δικαστές έκαναν το επόμενο βήμα», εξήγησε.

Εστιάζοντας στην υπόθεση Παπαντωνίου, είπε ότι «αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη, έχουν κι άλλες ευθύνες. Το τι ακριβώς συμβαίνει θα αποδειχθεί από τη δικαστική έρευνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την αναγκαιότητα αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς «είτε λόγω της ερμηνείας του νόμου, είτε λόγω της γραφειοκρατίας, ουσιαστικά καλύπτονται όλοι αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης