Πέντε προτάσεις για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις άδειες καταθέτει με ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Περιγράφοντας τις προτάσεις του, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ενισχύεται ως η μόνη αρχή αδειοδότησης και εποπτείας. Τα κριτήρια για την άδεια είναι οικονομικά αλλά και ποιοτικά. Η δυνατότητα πώλησης ή ενοικίασης των αδειών υπόκειται στην έγκριση του ΕΣΡ.

Τέλος στην κατ’ εξαίρεση χρηματοδότηση των καναλιών από τις τράπεζες. «Δάνεια παίρνουν μόνο όσοι πληρούν επιχειρηματικές – και όχι πολιτικές – προϋποθέσεις», εξηγεί ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Όσοι έχουν ως κύρια δραστηριότητα τα δημόσια έργα και τις προμήθειες του δημοσίου δεν μπορούν να κατέχουν τηλεοπτικό σταθμό.

Ο αριθμός των αδειών καθορίζεται από τις δυνατότητες της τεχνολογίας και όχι από τους υπουργούς. Όπως σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης, η Αυστρία με λιγότερο πληθυσμό από την Ελλάδα έχει εννέα σταθμούς εθνικής εμβέλειας και η Κύπρος επτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κανάλια καταβάλουν στο δημόσιο (εκτός από το αντίτιμο της άδειας) και το 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους. Χρήματα που διατίθενται κατά προτεραιότητα σε δαπάνες για την παιδεία.
Ο κ. Θεοδωράκης κάνει λόγο για «μεγαλύτερη διαφάνεια, περισσότερα χρήματα για την κοινωνία και απεξάρτηση της τηλεόρασης από τους πολιτικούς».

Τονίζει επιπλέον ότι «το σπάσιμο των τριγωνικών σχέσεων πολιτικών – τραπεζιτών – καναλαρχών ήταν πρότασή μου από την πρώτη κιόλας ομιλία μου στη Βουλή, στις 10 Φεβρουαρίου του 2015».

«Τότε ο κ. Τσίπρας κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι του. Τώρα η κυβέρνησή του, με στρατιωτικά ράντζα και αστυνομικές περιπολίες, προσπαθεί να προσδώσει μια επίφαση σοβαρότητας και αυστηρότητας σε μια διαβλητή και τραγελαφική διαδικασία», καταλήγει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης