Βρυξέλλες και Αθήνα έσπευσαν να διαψεύσουν κατηγορηματικά το δημοσίευμα του Reuters περί επίτευξης μιας βασικής συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τις αναφορές αυτές» δήλωνε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ. «Όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως, και όχι από διαρροή» ανέφερε ελληνική κυβερνητική πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στους διαπραγματευτές, πως συμφωνήθηκε η Ελλάδα να περικόψει δαπάνες για τις συντάξεις σε ποσοστό έως 1% του ΑΕΠ το 2019.

Παράλληλα, Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωνε την επίτευξη συμφωνίας για μείωση του αφορολόγητου στις περίπου 6.000 ευρώ με στόχο την εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ.

Σχετικά με τα εργασιακά σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ελλάδα δεν είναι αναγκασμένη να διευρύνει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων. «Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες είχαν αποδυναμωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος το 2012, αναμένεται να επανέλθουν μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος το 2018» ανέφερε το ρεπορτάζ του δικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης