Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή της και Κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Βασίλη Οικονόμου, σχετικά με τους δυο υποψηφίους στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Πειραιά, πήρε η ΔΗΜΑΡ, μέσω δήλωσης του υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, Σάκη Παπαθανασίου.

«Οι δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου είναι προσωπικές και δεν εκπροσωπούν τη Δημοκρατική Αριστερά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου, εξηγώντας ότι: «Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη δεξιά ατζέντα του κ. Μιχαλολιακού, ούτε με τις “αυτοδιοικητικές” εκφράσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου». Και η δήλωση καταλήγει: «Δημιουργεί προβληματισμό η διαρκής προσπάθεια του κ. Οικονόμου να εμφανιστεί υποστηρικτής ενός ψηφοδελτίου, σε δήμο μάλιστα που είναι εκτός της εκλογικής του περιφέρειας. Πολύ περισσότερο όταν αυτό γίνεται πριν από τις Ευρωεκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγη ώρα αργότερα και το μέλος της Ε.Ε και Γραμματέας της Επιτροπής Πόλης Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Καραγρηγορίου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «η σημερινή δήλωση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου υπέρ του υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη εκφράζει τον εαυτό του και μόνο». «Δεν υπάρχει καμία απόφαση της ΔΗΜΑΡ που να παίρνει θέση για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Πειραιά» συμπλήρωσε ο Γραμματέας του Πειραιά.

Ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος θεωρεί ότι «τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών δικαιώνουν πανηγυρικά όσους πίστεψαν στον αγώνα του Γιάννη Μώραλη», είχε δώσει νωρίτερα «ψήφο εμπιστοσύνης» στον επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Ειδικότερα, η δήλωση-στήριξη από τον Βασίλη Οικονόμου καλούσε «όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του Πειραιά να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη στον δεύτερο γύρο των εκλογών». «Νομίζω ότι το όραμα του Γιάννη Μώραλη για τον Πειραιά της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης θα επιβεβαιωθεί και την ερχόμενη Κυριακή» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος ωστόσο συμπλήρωσε ότι αυτές οι θέσεις εκφράζουν τον ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, κι ενώ είχε προηγηθεί έντονη εσωκομματική σύγκρουση στον Πειραιά, η ΔΗΜΑΡ, αποφάσισε τελικά να μην υποστηρίξει κανένα ψηφοδέλτιο, καλώντας τους «φίλους και οπαδούς του κόμματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση» σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση του κόμματος: «Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συζήτησαν για το εκλογικό τοπίο που διαμορφώθηκε στον Πειραιά και αποφάσισαν να μην υποστηριχθεί κανένα από τα ήδη κατατεθειμένα ψηφοδέλτια, επειδή δεν καλύπτουν τα απαραίτητα αυτοδιοικητικά και πολιτικά κριτήρια».

Είχε προηγηθεί η απόφαση του επισήμου υποψήφιου της ΔΗΜΑΡ, Ηλία Τζανετουλάκου, παρά την διαφωνία του κόμματος, να προσχωρήσει στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, επικαλούμενος «κινδύνους ”Μπερλουσκονοποίησης” της πολιτικής ζωής». «Μας χωρίζουν πολλά με το “Λιμάνι της Αγωνίας”, αλλά μας ενώνει η αγάπη να αγωνιστούμε για έναν Πειραιά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο», είχε τονίσει τότε στη δήλωσή του ο Ηλίας Τζανετουλάκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης