Την αισιοδοξία του ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα είναι στο εξής πάνω από 2,5% ετησίως εξέφρασε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Υπουργείο Εργασίας ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας παράλληλα ότι η μείωση των ποσοστών ανεργίας είναι η πιο σημαντική είδηση των τελευταίων ετών. 

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε, μάλιστα, πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες που θα μετατρέψουν σε μισθωτούς τους εργαζομένους με μπλοκάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σημερινή μου επίσκεψη μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη διαφορά ανάμεσα στο υποτιθέμενο success story των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την πραγματική επιτυχία που οδηγεί στην ανάκαμψη που είναι αισθητή στην καθημερινότητα των ανθρώπων» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Η πιο σημαντική θετική είδηση των τελευταίων χρόνων είναι η μείωση των ποσοστών ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης, πίσω από τα οποία κρύβεται μια μεγάλη προσπάθεια μέσα σε συνθήκες επιτροπείας και δημοσιονομικής ασφυξίας».


 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας θα έχουν καλύψει 120.000 ανέργους. 

Τόνισε, δε, ότι για την αντιμετώπιση της ανεργίας υλοποιούνται προγράμματα που δεν σπαταλούν χρήματα μέσα από μεσάζοντες και αέναες καταρτίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι πάνω από το 1/3 αυτών που μετέχουν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που παρέχουν κατάρτιση βρίσκουν εργασία μετά τη λήξη τους. «Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν είναι υπερβολή να σας πω ότι ο πιο σημαντικός εθνικός στόχος είναι η ανάκτηση της εργασίας και η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, δεν φοβάσαι τις συγκρούσεις με ονόματα με μεγάλη πολιτική επιρροή ή ακόμη και συστημικές τράπεζες που αρνούνται να πληρώσουν πρόστιμα». 

Όπως αποκάλυψε, προωθείται νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό επιχειρήσεων που συστηματικά παραβιάζουν τη νομοθεσία, από πάσης φύσεως κρατική χρηματοδότηση. 
  

Πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ καταγράφει ο ΕΦΚΑ 

Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το πλεόνασμα πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο. 

«Το 2015 παραλάβαμε ταμειακό έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ προσθέτοντας πως ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές δαπάνες από τα 780 εκατ. ευρώ το 2015 έφτασε στα 1.570 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ το 2019 προβλέπεται οι δαπάνες αυτές να ξεπεράσουν τα 2.570 εκατ. ευρώ» ανέφερε σχετικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο μέσος μηνιαίος μισθός στον ιδιωτικό τομέα έχει αυξηθεί κατά 9,34%. 

Δήλωσε, επίσης, πως όσον αφορά στην προστασία των εγκλωβισμένων εργαζομένων σχεδιάζεται πρόγραμμα που θα προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και την επανεκπαίδευσή τους συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που θα καλύψει σε πρώτη φάση 50.000 εργαζομένους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης