Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Ολλανδία, τονίζοντας πως «ήλθε στην εξουσία ως εχθρός της λιτότητας […] και αποχωρεί από αυτή ως τυφλός νεοφιλελεύθερος, επευφημητής της κας Μέρκελ».

Μιλώντας σε εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Σαμαράς προετοιμάζει νέο μνημόνιο «ίσως με ένα διαφορετικό όνομα, αλλά με τις ίδιες πολιτικές, με νέα μέτρα λιτότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γι’ αυτό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είναι αυτός που στην πραγματικότητα θέτει το δίλημμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα: λιτότητα ή ανάπτυξη, μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε συνειδητοποιήσει μέχρι σήμερα ότι «η πολιτική εξαπάτηση πετυχαίνει μόνο μία φορά» και πως «οι Έλληνες είναι σε επαγρύπνηση».

«Θυμούνται την προεκλογική του υπόσχεση το 2012 για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και ακύρωση των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Θυμούνται επίσης τη μετεκλογική του στροφή: τη δημόσια συγγνώμη στην κα Μέρκελ για το αντιμνημονιακό του παρελθόν και τη μετέπειτα υποταγή του στις πολιτικές της» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης