Τα ουσιαστικά πολιτικά προβλήματα τώρα ξεκινούν για τη ΝΔ. Το αίτημα του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να συζητηθούν τα μείζονα θέματα που έχουν απλώσει βαριά τη σκιά τους πάνω από τη χώρα, έρχεται σε μία στιγμή βαθιάς ρήξης στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία στη Νέα Δημοκρατία καλούνται να βάλουν στην άκρη το προσωπικό συμφέρον και να συμφωνήσουν στη γραμμή που θα παρουσιάσει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο Γ. Πλακιωτάκης​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καλείται άμεσα να αφήσει στην άκρη τις όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες και την ιλαροτραγωδία των προηγούμενων ημερών και να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με συντεταγμένες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου. Η θέση με την οποία ο υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης θα προσέλθει στο συμβούλιο των αρχηγών, πρέπει να συναποφασιστεί μεταξύ και των τεσσάρων υποψηφίων, που πραγματικά αυτήν τη φορά είναι υποχρεωμένοι να τα βρουν μεταξύ τους και να βάλουν πάνω από το προσωπικό όφελος τους εθνικούς στόχους.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης αναμένεται άμεσα να ζητήσει να καθίσουν και οι τέσσερις δελφίνοι γύρω από το τραπέζι για να καταλήξουν στις θέσεις με τις οποίες η ΝΔ θα παρουσιαστεί στο συμβούλιο. Συζήτηση δύσκολη καθώς οι τάσεις που υπάρχουν είναι τουλάχιστον δύο, εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους. Ως εκ τούτου είναι δύσκολο να συγκεραστούν σε μία ή δύο συναντήσεις των υποψηφίων, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί συνέδριο στο οποίο θα είχε επαναπροσδιοριστεί ο πολιτικός προσανατολισμός, το ιδεολογικό στίγμα και η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Οι 2+1 τάσεις

Από τη μία μεριά υπάρχει η σκληρή, ανυποχώρητη αντιπολιτευτική γραμμή που λέει «όχι σε όλα» και την υιοθετεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η θέση αυτή έχει την υποστήριξη μεγάλης μερίδας στελεχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει η γραμμή Βαγγέλη Μεϊμαράκη που αφήνει περιθώρια διαλόγου, με δριμεία κριτική όμως στο τρίτο μνημόνιο. Σε αυτήν την τάση δεν υπάρχουν δεδομένα «όχι» στο πλαίσιο μιας στείρας αντιπολιτευτικής γραμμής. Πολλά στελέχη και βουλευτές του κόμματος τάσσονται υπέρ της συγκεκριμένης θέσης. Κάπου στη μέση των δύο αυτών αντίθετων γραμμών φαίνεται να βρίσκονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως έλεγαν στελέχη της ΝΔ, αυτήν τη φορά δίνεται πραγματικά η ευκαιρία στους τέσσερις υποψηφίους για την αρχηγία του κόμματος να αποδείξουν ότι πρώτα έρχεται το συμφέρον της χώρας και μετά η… καρέκλα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα προς τους πολίτες αλλά και την Ευρώπη ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα μείζονα θέματα και τα επώδυνα μέτρα με συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

Διαβάστε επίσης:
Στον αέρα η ΝΔ- τι συμβαίνει με την επιλογή Πλακιωτάκη;, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 19:42

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης