«Η έξοδος στις αγορές είναι ένα θετικό βήμα για την οικονομία μας, το οποίο αναγνωρίζει έστω και μουδιασμένα η αντιπολίτευση, με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και με τα σημάδια για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας να είναι ορατά. Το 2014 επιδιώχθηκε από τον κ. Σαμαρά μια ευκαιριακή έξοδος στις αγορές και χωρίς να έχει κλείσει η τότε αξιολόγηση. Αυτό που επιδιώκεται τώρα είναι η έξοδος στις αγορές να είναι οριστική και όχι ευκαιριακή ή για επικοινωνιακούς λόγους», επισήμανε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπουλου σε συνέντευξή της στον ρ/σ “Stigma Radio 97.6” Ζακύνθου.

Η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι «ήδη το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας έχει μειωθεί, οι επιχειρήσεις που ανοίγουν είναι κατά δύο χιλιάδες περισσότερες από αυτές που κλείνουν». «Οι επενδύσεις έχουν αυξηθεί κατά 11,9% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Το επόμενο διάστημα θα αποτυπωθούν όλα αυτά στην πραγματική οικονομία, στην αγορά», προσέθεσε, τονίζοντας ότι «ο πρώτος μας στόχος ως κυβέρνηση είναι να βγούμε από τα μνημόνια που μας έβαλαν οι άλλοι και που σήμερα είναι αυτοί που εμφανίζονται ως τιμητές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε ως «παραπληροφόρηση» τα όσα λέει η αντιπολίτευση περί “αχρείαστου τρίτου μνημονίου” που έφερε η κυβέρνηση, καθώς, όπως σημείωσε, «υπήρχαν δεσμεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις τις οποίες διορθώσαμε σε μεγάλο βαθμό, όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία ήταν στο 4,% κατά μέσο όρο μέχρι το 2030».

Ερωτηθείσα για τις αναφορές στο βιβλίο Βαρουφάκη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του 2015, είπε ότι «ο κ. Βαρουφάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον εαυτό του σαν τον καλό της ιστορίας και όλους τους άλλους σαν τους κακούς. Το αν έπρεπε να είχε σχεδιαστεί ή ετοιμαστεί εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στις πιέσεις του Σόιμπλε είναι κάτι το προφανές, αλλά δεν είχε σκοπό ο πρωθυπουργός να αυτοκτονήσουμε ομαδικά με επιστροφή στη δραχμή, γι’ αυτό και απέρριψε τις όποιες προτάσεις του κ. Βαρουφάκη όπως και αυτές του κ. Λαφαζάνη. Και γι ‘ αυτό δεν υπάρχει θέμα Εξεταστικής στο οποίο έχει επενδύσει ο κ. Μητσοτάκης. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι την Εξεταστική για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια, την “έκαναν γαργάρα”».

«Οι όποιες σκέψεις του κ. Βαρουφάκη για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών έμειναν στο συρτάρι, δεν έτυχαν καμίας εφαρμογής. Ο κ. Τσίπρας δεν τις έκανε δεκτές. Ας ευχηθούμε στον κ. Βαρουφάκη καλές πωλήσεις για το βιβλίο του και ας αξιολογήσουν οι πολίτες αυτά τα οποία λέγονται», προσέθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι δεύτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και η επιδίωξη να τεθεί τέλος στο πελατειακό κράτος και επεσήμανε ως μέγιστο κίνδυνο την όποια ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών δίνει καθημερινή μάχη ώστε απρόσκοπτα να επιτελούν το λειτούργημά τους. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να αμαυρώνουν το κύρος της Δικαιοσύνης όσοι έχουν άλλα συμφέροντα. Εμείς καλούμε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να διερευνήσει μέχρι τέλους τις υποθέσεις διαφθοράς. Η κριτική μας θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή ως καλοπροαίρετη» ανέφερε, ενώ επικαλούμενη τις «αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για τις ενέργειες του κ. Χαρ. Αθανασίου κατά το διάστημα που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης» είπε ότι ο κ. Αθανασίου «οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις».

Τέλος, είπε ότι οι ΑΝΕΛ «είμαστε ξεκάθαροι ότι πρέπει να αλλάξει η συνταγματική διάταξη εμπνεύσεως Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών, καθώς επίσης οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί να προκύπτουν από το χώρο της Δικαιοσύνης και να μην ορίζονται από την εκτελεστική εξουσία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης