Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν «να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και να δοθούν στη δημοσιότητα τα αρχεία της ελληνικής Βουλής».

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πέρασαν 40 χρόνια από το πραξικόπημα, την τουρκική εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο, συμπληρώθηκαν 40 χρόνια εγκληματικής σιωπής. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε από τη συγκυβέρνηση να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και να δοθούν στη δημοσιότητα τα αρχεία της ελληνικής Βουλής, όπως ζήτησε και η Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

»Δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να έχει ως πηγή πληροφόρησης τα αρχεία ξένων κυβερνήσεων, όπως του State Department και του Foreign Office, για τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία.

»Η ελληνική κυβέρνηση έχει εθνική υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα τα αρχεία, ώστε να μάθουν οι Έλληνες την αλήθεια για το ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι της μεγαλύτερης ελληνικής τραγωδίας, ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν τιμωρήθηκε, ποιες είναι οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων των εμπλεκομένων χωρών, τι συνέβη με τους αγνοούμενους, γιατί οι Έλληνες πεσόντες και τραυματίες δεν αναγνωρίστηκαν ως θύματα πολέμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης