«Ανοησίες» χαρακτήρισε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για καταβολή γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο κ. Σόιμπλε είπε: «Πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα, αλλά η βοήθεια αυτή πρέπει να έχει λογική βάση. Εάν στο τέλος της ημέρας τίποτε δεν έχει αλλάξει, αυτό συνεπάγεται πλήγμα για τους ίδιους τους Έλληνες».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «μία ζημιά για την Ελλάδα θα ήταν ζημιά και για τη Γερμανία».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε επίσης πως είναι λάθος να επιρρίπτει κανείς ευθύνες στην τρόικα, την Ευρώπη ή τη Γερμανία για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σόιμπλε: Ούτε η τρόικα, ούτε η Ευρώπη ούτε η Γερμανία μπορούν να κατηγορηθούν για τα προβλήματα της Ελλάδας«Ούτε η τρόικα, ούτε η Ευρώπη ούτε η Γερμανία μπορούν να κατηγορηθούν για τα προβλήματα της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα επί πολλά χρόνια ζούσε υπεράνω των δυνατοτήτων της».

Αφορμή για την παρέμβαση Σόιμπλε αποτέλεσε η συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα στο Γερμανικό Ραδιόφωνο Deutschlandradio Kultur, ο τελευταίος υπουργός Εξωτερικών της Ανατολικής Γερμανίας Μάρκους Μέκελ, υποστηρίζοντας πως υπάρχει ηθική υποχρέωση της Γερμανίας για καταβολή αποζημιώσεων, όχι ως αποτέλεσμα δικαστικής αντιπαράθεσης αλλά ως ανθρωπιστική χειρονομία.


(Ο τελευταίος υπουργός Εξωτερικών της Ανατολικής Γερμανίας Μάρκους Μέκελ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης