Σε σταδιακή αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών με δανεισμό, χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), αλλά και με ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες, θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», με αφορμή την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους, ανέφερε ότι ένα μεγάλο μέρος των εναέριων πυροσβεστικών μέσων είναι ηλικίας 45 χρόνων κι επισήμανε ότι από τη στιγμή που η αντικατάσταση του στόλου με αγορά νέων αεροσκαφών δεν είναι εφικτή, λόγω οικονομικής συγκυρίας, θα αναζητηθούν οι παραπάνω λύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, που χρησιμοποιούν διάφορες χώρες, όπως δανεισμός, leasing, ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες, θα δούμε. Είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε από τώρα για του χρόνου το καλοκαίρι, γιατί κακά τα ψέματα αυτό το πολύ παλιό υλικό δεν θα μας βγάλει πολλά χρόνια» σημείωσε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε ότι κανονικά η αντικατάσταση των αεροσκαφών θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχτηκε ότι κάθε χρόνο, μόλις ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος και ξεκινήσουν τα πρωτοβρόχια, το ζήτημα της ανανέωσης των πυροσβεστικών μέσων ξεχνιέται και δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με γενικότερο σχεδιασμό και σε συνεργασία με άλλες χώρες.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι σε σχέση με πέρυσι τα πυροσβεστικά μέσα είναι ενισχυμένα, καθώς έχουν προστεθεί δύο ελικόπτερα Σινούκ και άλλα δύο Σούπερ Πούμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης