Βγήκαν τα «μαχαίρια» ανάμεσα στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας και τον Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής πως δεν θα είναι τελικά υποψήφιος βουλευτής, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στις τοπικές οργανώσεις η επιλογή της Φώφης Γεννηματά, να τον τοποθετήσει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό Εύβοιας.

Όπως αναφέρει το eviazoom.gr, με ομόφωνη απόφασή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Εύβοιας είχε γνωστοποιήσει στη Χαριλάου Τρικούπη ότι είναι άκρως αντίθετη με την υποψηφιότητα Κεδίκογλου και απείλησε μάλιστα με μαζικές παρατήσεις μελών, στελεχών και υποψηφίων βουλευτών που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του κινήματος στον νομό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση του Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος σαφώς ενοχλημένος, ανέφερε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, τονίζοντας πως πίστευε ότι η υποψηφιότητα του θα σηματοδοτούσε την ανανέωση και την διεύρυνση στα ψηφοδέλτια και δεν φανταζόταν ποτέ ότι η επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ θα επέφερε τόσες αντιδράσεις, ενώ συμπλήρωσε, ότι κανείς στον νομό δεν έδωσε περισσότερους αγώνες από εκείνον στα χρόνια της κρίσης και του μνημονίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συμεών Κεδίκογλου:

«Θα ήθελα να γράψω δυο λόγια για σας που με πραγματικό ενδιαφέρον με ρωτάτε και να δώσω μια απάντηση για το θέμα της υποψηφιότητάς μου, καθώς απ’ ό,τι παρατηρώ απασχολεί εκτός από τα τοπικά κι αθηναϊκά μέσα.

Όταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με κάλεσε, με δική της πρωτοβουλία, να συνεισφέρω σε αυτές τις εκλογές, καθώς πίστευε ότι η υποψηφιότητα μου θα σηματοδοτούσε την ανανέωση και την διεύρυνση στα ψηφοδέλτια, δέχτηκα να συστρατευτώ. Πίστευα και πιστεύω ότι στην παρούσα συγκυρία πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν φανταζόμουν, αφελώς ίσως, ότι αυτό θα επέφερε αντιδράσεις όχι στην μεγάλη πλειοψηφία των απλών ψηφοφόρων που χάρηκαν (και σας ευχαριστώ για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα και μηνύματά σας), αλλά σ’ αυτούς που φοβούνται ότι η όποια αλλαγή διαταράσσει τις ισορροπίες.

Όλους αυτούς που ενώ η ηγεσία επιθυμεί τη διεύρυνση επιμένουν σ’ ένα μικρό φοβικό κόμμα, στη λογική του μαγαζιού, του κλειστού επαγγέλματος, της επετηρίδας. Αυτούς που έθεσαν τη λογική του “ή εμείς ή αυτός”.

Εγώ όμως δεν απέκλεισα κανέναν. Ήρθα για να ενώσω και όχι για να αντιπαρατεθώ με φίλους που δώσαμε κοινούς αγώνες. Και πιστέψτε με κανείς στο νομό δεν έδωσε περισσότερους αγώνες από μένα στα χρόνια της κρίσης και του μνημονίου!

Αν η επιστροφή μου στο ψηφοδέλτιο (γιατί από το χώρο δεν έφυγα ποτέ) δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα, εγώ δεν επιθυμώ να είμαι μέρος του προβλήματος και δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης