«Για την ασαφή ακόμη συμφωνία του κ. Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσον αφορά στην αναβάθμιση των F-16, η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι απόλυτα σαφής και εκφράστηκε και μέσω των τελευταίων δηλώσεων του κόμματος. Όλα τα άλλα είναι προσωπικές απόψεις και με οποιονδήποτε τρόπο δεν εκφράζουν την οδό Πειραιώς», αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με το θόρυβο που έχει ξεσπάσει από τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Η ΝΔ παίρνει σαφείς αποστάσεις από τις τελευταίες παρεμβάσεις του ευρωβουλευτή, σχετικά με την αναβάθμιση, με τελευταία την ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κύρτσος κατέθεσε την Πέμπτη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με «τη νέα αύξηση του ελληνικού χρέους μέσω αμερικανικών εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον πληροφορηθήκαμε, με βάση τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δαπανήσει 2,4 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, δημιουργώντας, όπως τόνισε ο κ. Τραμπ, θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ», σημείωσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Πώς είναι δυνατόν να αναλαμβάνει πρόσθετες δανειακές υποχρεώσεις η ελληνική κυβέρνηση σε μία περίοδο κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο χρέος θεωρείται υπέρογκο και συνεχίζεται στην Ε.Ε. η συζήτηση για τη μελλοντική αναδιάρθρωσή του και τον τρόπο επίτευξης της βιωσιμότητάς του; Πώς είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι άλλοι θεσμοί που εμπλέκονται στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος, να παρεμβαίνουν για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας μόλις εμφανιστεί κάποια πρόταση μείωσης κάποιου φόρου ή αύξησης κάποιας κοινωνικής παροχής με κόστος μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να παρακολουθούν σιωπηλοί την κλιμάκωση της υπερχρέωσης του ελληνικού Δημοσίου, σε επίπεδο δισεκατομμυρίων, μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων σε όφελος της αμερικανικής βιομηχανίας και σε βάρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων;”, διερωτήθηκε ο κ. Κύρτσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης