Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση

«Ζητάω από τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί ο χιονιάς δεν έχει τελειώσει. Μπορεί να σταμάτησε η χιονόπτωση, αλλά αυτές οι χαμηλές θερμοκρασίες που έχουμε τώρα εφιστούν την ιδιαίτερη προσοχή όλων, και πεζών και οδηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τα 80 εκχιονιστικά μηχανήματα που διαθέτει, θα συνεχίσει το έργο της, με αμείωτους ρυθμούς και τις ημέρες του παγετού, προκειμένου να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί και ασφαλείς» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr για την επόμενη μέρα της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε τους νομούς της Κ. Μακεδονίας.

Χαρακτήρισε «εξαιρετικό» το επίπεδο ανταπόκρισης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις ανάγκες που προέκυψαν λόγω του χιονιά. «Οι δρόμοι ευθύνης της Π.Κ.Μ. έμειναν ανοιχτοί, η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης δεν έκλεισε ούτε ένα λεπτό» επεσήμανε, ενώ ειδικά για τον Δήμο Θεσσαλονίκης είπε: «Στο πολεοδομικό συγκρότημα την ευθύνη για τον καθαρισμό των δρόμων έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και όπως γνωρίζω η ευθύνη έχει ήδη αναληφθεί», ενώ παράλληλα δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη «περί παραίτησής του».

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην προετοιμασία και στις ενέργειες της Π.Κ.Μ. ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιούργησε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, μίλησε για τη συνεργασία της Περιφέρειας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και δήλωσε: «Εμείς ανταποκριθήκαμε με ιδιαίτερη επιτυχία στην ευθύνη και τις αρμοδιότητες που είχαμε. Εύχομαι, σε μία τυχόν ενδεχόμενη επόμενη κακοκαιρία που θα προκύψει, να μπορούν να πουν κι άλλοι το ίδιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπειδή Κεντρική Μακεδονία δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη κ. Τζιτζικώστα, παραθέτουμε ένα ρεπορτάζ αναγνώστη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης