Έκθεση με τίτλο, «Αχαιοί Πρόεδροι της Δημοκρατίας, πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Βουλής» διοργανώνουν στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Πάτρας, η Βουλή των Ελλήνων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 130 ετών από την έκδοση του πρώτου φύλλου της εφημερίδας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αύριο Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέντε ενότητες της έκθεσης είναι αφιερωμένες στις ιστορικές περιόδους, κατά τις οποίες οι 19 Αχαιοί πολιτικοί διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ζωή της χώρας. Για κάθε πολιτική προσωπικότητα θα υπάρχει αρχειακό υλικό, προσωπικά αντικείμενά τους, φωτογραφίες, πορτραίτα τους και πλούσιο υλικό με κωδικοποιημένη χρονολογικά την θέση τους στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου. Επίσης μία ενότητα της έκθεσης, θα είναι αφιερωμένη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Στην έκθεση συνεργάστηκαν δανείζοντας αρχειακό υλικό και κειμήλια η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, η πνευματική εστία Παναγιώτη Κανελλόπουλου, η εταιρεία φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου, το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου Πατρέων, το μουσείο Γεωργίου Παπανδρέου του δήμου Ερυμάνθου, το δημοτικό ιστορικό και λαογραφικό μουσείο Αιγίου και το μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων.

Ακόμη, ιστορικό υλικό δάνεισαν το αρχείο Ανδρέα Ζαΐμη, το αρχείο Σπήλιου Λιβανού, το αρχείο της οικογένειας Κωστή Στεφανόπουλου, το 2ο λύκειο Πατρών, το αρχείο Σπυρίδωνα Δούκα και το αρχείο Δημήτρη Κατσικόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 08:00 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης