Το Ντακάρ επισκέφθηκε χθες, Τρίτη, ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος για την έναρξη του νέου πλαισίου εταιρικής σχέσης ΕΕ-Σενεγάλης, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της μετανάστευσης.

Είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Macky Sall, τον υπουργό Εξωτερικών Mankeur Ndiaye, και τον υπουργό Εσωτερικών Abdoulaye Daouda Diallo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην Αφρική για τα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας. Επέλεξα τη Σενεγάλη γιατί πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα είναι υποδειγματική για όλη την περιοχή. Έχουμε αναπτύξει ένα διαρθρωμένο πολιτικό διάλογο. Θέλουμε να πετύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα από την εφαρμογή του νέου πλαισίου εταιρικής σχέσης κατά τους επόμενους μήνες» τόνισε, σε δήλωσή του, ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να προωθήσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των χωρών της Δυτικής Αφρικής», για να σημειώσει ότι «η Σενεγάλη διαδραματίζει κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο στην περιοχή τόσο στο πλαίσιο της εταιρικής μας σχέσης, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο» και πρόσθεσε: «Η μετανάστευση αποτελεί κοινή πρόκληση αλλά και ευκαιρία. Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τον διάλογο και τη συνεργασία μας για τη μετανάστευση σε όλες της τις πτυχές. Η κοινή δήλωση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Σενεγάλης είναι η απόδειξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης