Η κάθετη διαφωνία της αντιπολίτευσης για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών σχολείων χαρακτήρισε τη συζήτηση του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου διευκρίνισε ότι σ’ αυτή τη φάση, όλοι όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα μπορούν να κάνουν αίτηση για τη θέση του διευθυντή σχολείου, ανεξαρτήτως θητείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποδεχόμενος σχετικές εισηγήσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Παιδείας δέχτηκε να μην ισχύσει η απαγόρευση που προβλέπει ο νέος νόμος σε όσους έχουν πάνω από δύο θητείες, και δεσμεύτηκε το θέμα να επανεξεταστεί στην κατ? άρθρο συζήτηση.

Το νομοσχέδιο δέχτηκε τις έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών των σχολείων στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αιτιάσεις κατά της κυβέρνησης για αναξιοκρατία, αδιαφανή κριτήρια και προσπάθεια δημιουργίας «κομματοκρατίας».

Ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε «μη σοβαρά» τα «περί κομματοκρατίας», ενώ τόνισε ότι οι νέες ρυθμίσεις λύνουν το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί μετά την απόφαση του ΣτΕ, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δημοκρατία, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόταση μας απαντάει και στο ΣτΕ και στη λειτουργία της δημοκρατίας. Πρέπει να είμαστε εμμονικοί σε αυτό. Άκουσα για “κομματόσκυλα”, για “κομματικούς στρατούς” και ότι γι’ αυτό βάζουμε τέτοιες διαδικασίες, αλλά το 85% ήταν και παραμένουν τα ίδια άτομα. Εμείς έχουμε ένα ντέρτι με τη δημοκρατία», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου ενώ άφησε αιχμές για τη στάση κομμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ευθύνες έχουμε όλοι, και πρέπει να τις δούμε. Μετά την απόφαση του ΣτΕ, υπήρξαν κομματικές ανακοινώσεις που άφηναν υπονοούμενα για την εγκυρότητα των πανελλαδικών εξετάσεων. Άρα ζητάτε να καθυστερήσουμε. Αν είναι να έχουμε ευθύνες, να δούμε ποιες είναι οι ευθύνες όλων μας» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης