Με το φλέγον ζήτημα της ρευστότητας ασχολείται το BBC με σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του.

«Ως πότε θα έχει λεφτά η Ελλάδα;» είναι το βασικό ερώτημα που θέτει στους αναγνώστες του, επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εξυπηρετήσει το σύνολο των ταμειακών της υποχρεώσεων αν και δεν έχει εισπράξει χρήματα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης εδώ και μήνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να μην κάνει πίσω στις προεκλογικές δεσμεύσεις -σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές ομολόγων- έχουν οδηγήσει σε ορισμένα άκρως αμφιλεγόμενα μέτρα (π.χ. δέσμευση των αποθεματικών δήμων και περιφερειών).

Παράλληλα, ο αρθρογράφος δίνει έμφαση στην ολιγόωρη καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων την περασμένη εβδομάδα, αναδεικνύοντας τη μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης πόρων που αντιμετωπίζει η Αθήνα. Επιπλέον, παραθέτει δηλώσεις διάφορων φορέων της αγοράς, οι οποίοι κάνουν λόγο για το κλίμα αβεβαιότητας που επηρεάζει την ελληνική οικονομία.

«Αυτή τη στιγμή πληρωνόμαστε μ’ έναν μήνα καθυστέρηση» αναφέρει εργαζόμενη σε καλλιτεχνικό φορέα που υποστηρίζεται από το ελληνικό Δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης