«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο! Ορίστε; Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκπλήσσει με τον έπαινό του για τους χρεοκοπημένους Έλληνες, δεδομένου ότι δεν έχουν κάνει καμιά μεταρρύθμιση» γράφει η λαϊκή εφημερίδα «Bild» σε σημερινό της δημοσίευμα με τον -μάλλον ειρωνικό- υπέρτιτλο «Ο υπουργός της αλλαγής».

Η γερμανική εφημερίδα θεωρεί την αλλαγή της στάσης του Σόιμπλε ως προεκλογική τακτική, παραπέμποντας στην ερμηνεία του φιλελεύθερου (FDP) ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, o οποίος δηλώνει: «Ο Σόιμπλε επαινεί την Ελλάδα για προεκλογικούς λόγους». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να «συγκαλύψει» το πρόβλημα από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) πριν από τις εθνικές εκλογές, τονίζει η «Bild».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λάμπστονρφ χαρακτηρίζει και τη σημερινή συνάντηση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τη Γερμανίδα καγκελάριο «εξαπάτηση των (Γερμανών) ψηφοφόρων», διότι -όπως και τη Μέρκελ- δεν βολεύει τη Γαλλίδα αξιωματούχο τρεις μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές μια νέα ελληνική κρίση.

Η συνάντηση μεταξύ Μέρκελ και Λαγκάρντ αποσκοπεί στο να τους «ξεγελάσει» ότι στην Ελλάδα πάνε όλα σύμφωνα με τον σχεδιασμό, «ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει», πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός στην «Βild».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης