Ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των Κρατών Μελών που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις για μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, άφησε ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, σε απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ν. Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, σημειώνει πως «απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες» από τα Κράτη Μέλη τονίζοντας πως «Η Επιτροπή, στο πλαίσιο του ρόλου της ως θεματοφύλακα των Συνθηκών, μπορεί να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, τα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την κίνηση διαδικασιών επί παραβάσει».

Σχετικά με την βοήθεια που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Έλληνας Επίτροπος τονίζει πως η χρηματοδοτική στήριξη ξεπερνά τα 845 εκατ. Ευρώ καθώς «επιπλέον των κονδυλίων ύψους άνω των 500 εκατ. EUR που διατίθενται στην Ελλάδα για τα εθνικά προγράμματα για την περίοδο 2014-2020, έχουν διατεθεί ακόμη 345 εκατ. EUR περίπου για βοήθεια έκτακτης ανάγκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αναφορικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, υπογραμμίζει πως «αν και η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο από την πρώτη σύσταση της Επιτροπής που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2016, χρειάζεται, να γίνουν περισσότερα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αβραμόπουλος: Πρόστιμο στις χώρες της Ε.Ε που αρνούνται την μετεγκατάσταση προσφύγων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης