Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό “Κρήτη TV”, είπε ότι τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει αυτό που είχαν υπογράψει και οι αξιολογήσεις που πέρασαν ενώ έχουν απομείνει 95 πολύ σκληρά προαπαιτούμενα που θα ισχύσουν από το 2018, καθώς και άλλα μέτρα που αφορούν το 2019, το 2020 και ακόμα παραπέρα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην ακούνε την “προπαγάνδα του κ. Τσίπρα” περί “δίκαιης ανάπτυξης” και επισήμανε ότι “τέλος των μνημονίων” σημαίνει “ότι η κυβέρνηση που θα επιλέξει ο λαός “που θέλει όντως να τελειώσουμε με τα μνημόνια και να περάσουμε σε μια πραγματικά νέα εποχή με ριζικές αλλαγές και ανατροπές” να πει τι θα κάνει με τους εφαρμοστικούς νόμους όλων των προηγούμενων μνημονίων “και των τριών που έχουν επίσημα ψηφιστεί στη βουλή και του 4ου που προχωρά κάτω απ’ το τραπέζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιμετωπίσει την ΝΔ ή τέτοια κόμματα ως ένα “καθαρό αντίπαλο των δικών του συμφερόντων”, ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ “πιο ύπουλο αντίπαλο”. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην γυρίσουν στον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, ούτε να κατευθυνθούν στο σχήμα “που είναι το ΠΑΣΟΚ με διάφορα άλλα κόμματα, αυτή τη στιγμή, γιατί θα απογοητευθούν πάλι”.

“Η μόνη ρεαλιστική, ελπιδοφόρα προοπτική είναι να ενισχύσουν και να συμπορευτούν -άσχετα από τις διαφωνίες που μπορεί να έχουν σε επιμέρους ζητήματα- μόνο με το ΚΚΕ” τόνισε.

Είπε ότι οι πλειστηριασμοί θα πλήξουν κυρίως την λαϊκή κατοικία πρόσθεσε ότι το πρόβλημα θα ενταθεί, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις, ενώ ταυτόχρονα, “δημιουργεί ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο και μπορεί να αποτελέσει και θρυαλλίδα εξελίξεων και για ανάταση του κινήματος, έτσι ώστε να διεκδικήσει και να τα καταφέρει στο τέλος. Μαζί βέβαια με άλλα προβλήματα, όπως είναι τα εργασιακά, που έρχονται, όπως είναι οι συλλογικές συμβάσεις”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, είπε ότι “το πρόβλημα για εμάς και για τον ελληνικό λαό είναι η πολιτική της ΝΔ”.

Εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αυτό αλλάζει το πολιτειακό σύστημα, δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στον ΠτΔ που δεν θα απολογείται πουθενά, και σηματοδοτεί “παραπέρα αυταρχικοποίηση του πολιτικού συστήματος”.

Ως προς το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ επανέλαβε “για το πολιτικό στριπτίζ που έκανε εκεί, για τις συμφωνίες που έκανε” και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ενημερώσει το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό για τα αποτελέσματα αυτής της “επικίνδυνης πολιτικής”.

Αναφορικά με την επίσκεψη Ερντογάν υπενθύμισε την πολιτική διεκδικήσεων και αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εκ μέρους της Τουρκίας, προσθέτοντας “για τον ελληνικό λαό ή για αυτό που λέμε κυριαρχικά δικαιώματα που άπτονται των ανταγωνισμών, και της όξυνσης των αντιθέσεων που μπορεί να μας οδηγήσουν σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια τα επόμενα χρόνια, δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι. Μάλλον προβλέπουμε τα χειρότερα από αυτή την άποψη”.

Για το Κυπριακό επέστησε την προσοχή των Κυπρίων “γιατί η τούρκικη πολιτική θέλει να κάνει τη διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία όχημα για συνομόσπονδη λύση, δηλαδή για οριστική και ντε φάκτο διαίρεση και διχοτόμηση της Κύπρου”.

Είπε ότι η ελληνική ΑΟΖ θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό και πρέπει να γίνει γιατί είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Ελλάδας, με ταυτόχρονη συνεννόηση αλλά και ανάληψη πρωτοβουλιών προς τον διεθνή παράγοντα και άλλες χώρες και κυρίως ενημέρωση και επαγρύπνηση του ελληνικού λαού.

Είπε ότι ο ρόλος της βάσης της Σούδας βαθαίνει, ενώ η αναβάθμιση της βάσης του Αράξου αφορά πυρηνικά, όπως έχει καταγγείλει το ΚΚΕ, τα οποία “αν θα τα πάνε, πότε θα τα πάνε, ας το διαψεύδει η κυβέρνηση” ενώ επισήμανε ότι η “δήθεν γεωστρατηγική αναβάθμιση” είναι “μόνο αναβάθμιση των κινδύνων για μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, με τεράστιους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία σε πολεμικές εμπλοκές και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή”.

Ερωτηθείς για την Χρυσή Αυγή, είπε ότι ο φασισμός και ο ναζισμός δεν είναι ούτε εναλλακτική λύση, ούτε ιδεολογία, που μπορεί κάποιος νέος, κάποιος εργαζόμενος να ακουμπήσει πάνω του, ανέφερε ότι “εκτός του ότι στην ουσία όλοι αυτοί είναι λαμόγια μεγάλων αφεντικών, μεγάλων συμφερόντων, για αυτούς δουλεύουν και κοροϊδεύουν έναν κόσμο που τους ακολουθεί” και εκτίμησε ότι “αργά ή γρήγορα και η ιστορία αυτή θα τελειώσει και πρέπει να τελειώσει παρά την έξαρση του φαινομένου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, κι αυτό θα το επιβάλλει πάλι ο λαός”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης