Αισιόδοξος για το ενδεχόμενο να υπάρξει σύγκληση του Eurogroup ακόμα και μέσα στην εβδομάδα εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

«Δεν αποκλείω Eurogroup ακόμη και μέσα στην εβδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ ο κ. Μάρδας υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να «δούμε πώς θα πάνε οι διαπραγματεύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για τα ταμειακά διαθέσιμα που στερεύουν και κατά πόσο είναι εξασφαλισμένες οι ανάγκες του κρατικού μηχανισμού, ο κ. Μάρδας απέφυγε να απαντήσει σημειώνοντας ότι «καθαρότερη εικόνα θα έχουμε αύριο ή μεθαύριο», επαναλαμβάνοντας πάντως ότι «οι μισθοί και οι συντάξεις είναι στις άμεσες υποχρεώσεις του κράτους».

Παράλληλα ο κ. Μάρδας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Mega” σήμερα το πρωί προανήγγειλε την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ για μικρό χρονικό διάστημα ακόμα και στη συνέχεια την αντικατάστασή του από μια άλλη ρύθμιση.

«Μετατίθεται η εφαρμογή του χρονικά λίγο περισσότερο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και ενημέρωσε πως αποτέλεσε κομμάτι της διαπραγμάτευσης λέγοντας «δεν ξέρω πόσο εκτεταμένη ήταν η συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα αλλά ξέρω ότι έχει υιοθετηθεί η αλλαγή του ΕΝΦΙΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα έχουμε μια εφαρμογή ενός νόμου όμοιου με τον ΕΝΦΙΑ, αλλά όχι τον ΕΝΦΙΑ. Φέτος θα πληρώσουμε κάτι άλλο. Επιδιώκεται η εφαρμογή μιας άλλης ρύθμισης για τα εισοδήματα που θεωρούνται χαμηλά. Όλα αυτά τα γνωρίζει καλύτερα η κ. Βαλαβάνη», διευκρίνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης