Στις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, με αφορμή τη δυσκολία στον σχηματισμό κυβέρνησης, αναφέρεται ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή» της Κυριακής, τονίζοντας ότι «βασικά ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας επηρεάζονται αναπόφευκτα από τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία».

Ο κ. Παπαδημούλης μιλάει επίσης, για τη θέση της ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενόψει των εκλογών στην Καταλονία, επισημαίνοντας ότι «η θέση της ευρωπαϊκής Αριστεράς υπήρξε από την πρώτη στιγμή σαφής και ξεκάθαρη, διατυπώνοντας την ανάγκη για πολιτικό διάλογο και για έναν συμβιβασμό μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης, που θα έδινε πολιτική λύση στο πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνει λόγο για «ασάφειες και καθυστερήσεις που υπάρχουν στο ζήτημα της προώθησης και επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit», γεγονός επιζήμιο και για τις δύο πλευρές, όπως λέει ο Δ. Παπαδημούλης, καθώς έτσι «ανεβαίνει το κόστος του ‘διαζυγίου’».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνει την ανάγκη «να προχωρήσει η Ευρώπη σε σημαντικές αλλαγές, που αφορούν στην αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων, όπως η ενίσχυση της ανάπτυξης και οι πολιτικές συνοχής», τονίζοντας ότι για τον σκοπό αυτό «απαιτείται μια διαφορετική πολιτική κατεύθυνση και κυρίως πλατιές κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης