Κάποιοι κάτι θέλουν να κρύψουν, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με αφορμή την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες και προσέθεσε:

«Συνεχίζουν να εκτίθενται και έρχονται σε πλήρη δυσαρμονία με το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού και της πλειοψηφίας των Ελλήνων δικαστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου, «πάγωσε» με προσωρινή διαταγή του το απόγευμα της Παρασκευής τη νέα απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για τις δηλώσεις πόθεν έσχες μόνο όσον αφορά το σκέλος των δικαστών και των εισαγγελέων.

Όπως έγινε γνωστό, η διαταγή «παγώνει» την υποχρέωση των δικαστικών λειτουργών, πρώτον γιατί δεν υπάρχει το όργανο που θα ελέγξει τις δηλώσεις πόθεν έσχες δικαστών και εισαγγελέων άλλα και γιατί οι ρυθμίσεις των νόμων που προβλέπουν το περιεχόμενο της υποβολής αντίκειται στις συνταγματικές διατάξεις, όπως έκρινε η πρόσφατη ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το καθεστώς αυτό, αφορά μόνο τους δικαστές και όχι τους υπολοίπους υπόχρεους και ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της σημερινής αιτήσεως που κατέθεσαν οι δικαστικές ενώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Το ΣτΕ «πάγωσε» το ΦΕΚ για το πόθεν έσχες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης