Δ. Βίτσας: Δεν είναι το ίδιο πράγμα τα εγκλήματα ναζισμού-κομμουνισμού

Δ. Βίτσας: Δεν είναι το ίδιο πράγμα τα εγκλήματα ναζισμού-κομμουνισμού
«Δεν είναι το ίδιο πράγμα τα εγκλήματα ναζισμού - κομμουνισμού [...] Να μην προσχωρήσουμε σε μια προσπάθεια που γίνεται για αναθεώρηση συνολικά της ιστορίας από τη μια μεριά και που από την άλλη έχει έντονο αντικομμουνιστικό μένος» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Συμφωνώ απόλυτα με τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης. Όλη η Ελλάδα και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου δεν δέχονται να εξισωθεί και να αποδεχθούν τη θεωρία των δύο άκρων και του κομμουνισμού με τον ναζισμό» σημείωσε. Εξήγησε, ακόμη, ότι ο ναζισμός έχει καταδικαστεί παγκοσμίως ως αντιανθρώπινη «ιδεολογία».

«Και η Σοβιετική Ένωση έκανε αυτοκριτική με Χρουστσόφ και Αντρόποφ» δήλωσε και συμπλήρωσε πως και ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Γκορμπατσόφ, με την γκλάστνοτ και την περεστρόικα έθιξε με έντονο τρόπο τα ζητήματα αυτά για τη σταλινική περίοδο.

Ο κ. Βίτσας κατηγόρησε τη ΝΔ για προσπάθεια να εξισώσει τον κομμουνισμό με τον ναζισμό με βάση τη θεωρία των δύο άκρων. «Η ΝΔ ενίοτε, όχι όλη, υιοθετεί ακροδεξιά ρητορική από αντιπολιτευτική ανάγκη που δεν θα τη βγάλει πουθενά» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017, 13:12