Το νέο επεισόδιο στη μετωπική ΔΟΛ – Τσίπρα για τις παραλείψεις στο πόθεν έσχες του 2010 του πρωθυπουργού θα μπορούσε να έχει τον τίτλο… μεταχρονολογημένη αποκάλυψη.

Μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων για την εταιρεία «ΑΓΝΑΝΤΙ ΟΕ» -την οποία είχαν συστήσει το 2007 ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και ο αυτοδιοικητικός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραμάνος, «ξεχνώντας» κατά το δημοσίευμα να συμπεριλάβουν τις κινήσεις αυτές στις δηλώσεις πόθεν έσχες- τα «ΝΕΑ»… ανακάλυψαν ακόμη μία εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη «Γ. Τσίπρας & Α. Τσίπρας ΟΕ», την οποία είχε συστήσει ο Αλέξης Τσίπρας το 2006 -όταν δεν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού- με σκοπό μεταξύ άλλων την ανάληψη δημοσίων έργων.

Αυτό που αποσιωπάται ωστόσο είναι ότι τη σύσταση της εταιρείας αυτής και τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα είχε αποκαλύψει η «Ζούγκλα» ήδη από τον Νοέμβριο του 2008, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός είχε αναλάβει τα ηνία του Συνασπισμού και είχε τεθεί θέμα ηθικής τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Μάλιστα, ο σημερινός πρωθυπουργός μάς είχε απαντήσει:



Το ερώτημα που παραμένει είναι γιατί δεν δηλώθηκε και αυτή η εταιρεία, όπως η «ΑΓΝΑΝΤΙ ΟΕ», στο πόθεν έσχες.

Σε… δόσεις η κόντρα για την «ΑΓΝΑΝΤΙ ΟΕ»

Το γεγονός ότι το Μαξίμου απάντησε την Τρίτη στις καταγγελίες του ΔΟΛ περί ελλιπούς πόθεν έσχες του 2010 από τον Αλέξη Τσίπρα, με διαρροή στη Βουλή δύο εντύπων της επίμαχης δήλωσης, τα οποία όμως δεν είχαν ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου, προκάλεσε άμεση ανταπάντηση από τον ΔΟΛ με νέο δημοσίευμα.

Ενίοτε τα καμώματα της ημέρας τα βλέπει η νύχτα και απορεί. Το πρωί της Τρίτης, αντιδρώντας στο δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στην «ΑΓΝΑΝΤΙ ΟΕ» από το 2010. Ωστόσο, μέχρι το βράδυ, το Μέγαρο Μαξίμου είχε βρεθεί να διακινεί ατύπως δύο σελίδες από δήλωση πόθεν έσχες χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και χρονολογία.

Αυτό έγινε διότι τις προηγούμενες ώρες, το 2010 είχε γίνει 2009. Ωστόσο, η συμμετοχή στην «ΑΓΝΑΝΤΙ ΟΕ» δεν αναφερόταν ούτε στη μία ούτε στην άλλη δήλωση του κ. Τσίπρα που -και πριν από την ανάρτηση στο tanea.gr- ήταν προσβάσιμες σε όλους. Οπότε φθάσαμε, με τη βοήθεια προ πενταετίας δημοσιευμάτων που αλιεύθηκαν εν απελπισία, στο 2008. Στα ρεπορτάζ ο νυν πρωθυπουργός εμφανιζόταν να δηλώνει ότι «είχε αποχωρήσει πλέον» από ομόρρυθμη εταιρεία. Μόνο που η πραγματική έξοδός του έγινε τον Ιανουάριο του 2010, όπως φαίνεται από το -σφραγισμένο και χρονολογημένο- συμφωνητικό που παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Γιατί τόσο αργά;.

Το Μαξίμου ανταπάντησε ότι πρόκειται για «γελοία δημοσιεύματα που αναπαράγουν το στερεότυπο ”κόντρα Μαξίμου – ΔΟΛ”» και ότι οι «δηλώσεις είναι δημόσιες και συνεπώς η ημερομηνία και ο αριθμός πρωτοκόλλου είναι άμεσα προσβάσιμα». Επίσης, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η εφημερίδα ζητεί τις δηλώσεις πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα πριν από το 2009, όταν δηλαδή δεν ήταν ακόμη καν βουλευτής και συνεπώς δεν έκανε δήλωση. Παράλληλα, επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Σταύρο Ψυχάρη και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί από εδώ και στο εξής με τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις.

«Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού αποτελούν δημόσια έγγραφα, ελεγμένα από ορκωτούς λογιστές, και είναι διαυγείς, όπως άλλωστε και η κάθε του δραστηριότητα στον δημόσιο βίο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει να τις παραλάβει με την προβλεπόμενη διαδικασία» σχολιάζουν επί του θέματος κυβερνητικές πηγές.

 «Χρειάζεται, όμως, να εξηγήσουμε γιατί ο κ. Ψυχάρης και τα “Νέα” επιλέγουν τον αυτο-εξευτελισμό, με πρωτοσέλιδα που “αποκαλύπτουν” υποτιθέμενα σκάνδαλα του πρωθυπουργού. Η εξήγηση είναι απλή: Δεν το κάνουν γιατί έχουν την κάποια, ελάχιστη ελπίδα ότι θα τους πιστέψει ο οποιοσδήποτε. Το κάνουν γιατί ελπίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να χαρακτηρίσουν τις ανοιχτές υποθέσεις του κ. Ψυχάρη με τη Δικαιοσύνη, ως “πολιτική δίωξη”, επειδή ο συγκεκριμένος εκδότης τα “έβαλε με τον Τσίπρα”» σημειώνουν και καταλήγουν:

«Αντί, λοιπόν, οποιασδήποτε απάντησης σε γελοία δημοσιεύματα που αναπαράγουν το στερεότυπο “κόντρα Μαξίμου – ΔΟΛ”, αρκούμαστε στην επισήμανση ότι η εποχή που τα “θαλασσοδάνεια”, η φοροδιαφυγή μέσω off-shore και η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων διέθεταν απόλυτη πολιτική κάλυψη και η διαπλοκή παρέμενε ατιμώρητη, έχει περάσει για την Ελλάδα, οριστικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης