Δεκτή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Ζουράρι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

O υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του Κώστα Ζουράρι«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Ζουράρι» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του Κώστα Ζουράρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, χθες μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ο πρωθυπουργός συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Ζουράρι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, και ο πρωθυπουργός απεδέχθη την παραίτηση που είχε υποβάλει ο υφυπουργός Παιδείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ο κ. Ζουράρις υπέβαλε την παραίτησή του από υφυπουργός έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του κατά των οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη.

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας άναψαν φωτιές σε όλο το πολιτικό σκηνικό, ακόμα και στους ΑΝΕΛ, ενώ την Κυριακή ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος έθεσε θέμα παραίτησης του κ. Ζουράρι από την κυβέρνηση.

Ο κ. Ζουράρις σε δηλώσεις του διευκρίνισε ότι δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής και παραμένει στη Βουλή ως επικεφαλής του κόμματός του «Πυρίκαυστος Ελλάς» συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Κυριακής, ο υφυπουργός Παιδείας υπέβαλε την παραίτησή του με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Ζουράρι

«Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης