Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας ούτε έξοδός της από την ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και απέκλεισε εκ νέου ελληνική χρεοκοπία, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, αλλά με την Ελλάδα βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, δεν έχουμε ακόμη την αναγκαία καθαρή εικόνα για συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά προγράμματα, ωστόσο κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση» επισήμανε στη γερμανική εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που μπορώ να πω στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι πως δεν θα υπάρξει ελληνική χρεοκοπία» είπε ο Γιούνκερ. «Η Ελλάδα είναι και θα μείνει σταθερά τμήμα της ευρωζώνης» υπογράμμισε, λέγοντας πως αυτό είναι κοινός στόχος όλων των κυβερνήσεων που μετέχουν σε αυτή.

«Όμως σε αντάλλαγμα αναμένεται από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο Γιούρογκρουπ και να προχωρήσει σε βιώσιμη και αξιόπιστη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική» επισήμανε.

«Εάν πρόκειται να υλοποιηθούν προεκλογικές υποσχέσεις, πρέπει να μπορούν και να χρηματοδοτηθούν αναλόγως.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης