Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Το ζήτημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο πρέπει να αντιμετωπισθεί νομοθετικά. Αλλά πρέπει να υπάρξει ενημέρωσή μας», υπογράμμισε κατά την ομιλία του, στην ολομέλεια της Βουλής, επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, τόνισε: «Η συγκρισιμότητα των λογαριασμών πληρωμών, που αντιμετωπίζει η προς ενσωμάτωση Οδηγία, δεν είναι το μείζον πρόβλημα ούτε των καταναλωτών, ούτε των αντισυμβαλλομένων των τραπεζών στην Ελλάδα σήμερα». Και είπε: «Μιλούμε για την εσωτερική αγορά όταν δεν έχουμε εικόνα αν και πότε θα αρθούν τα capital controls που μας απομονώνουν από την εσωτερική αγορά».

Ο πρώην Υπουργός, δήλωσε σχετικά: «Δεν έχουμε επίσης εικόνα προόδου της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης», δήλωσε ο πρώην Υπουργός και επεσήμανε: «Ακούσαμε μόνο στέλεχος της Κυβέρνησης να λέει σήμερα ότι στη διαπραγμάτευση συμμετέχουν “βαποράκια ιδιωτικών συμφερόντων”. Θα έπρεπε να μας πει από ποια πλευρά συμμετέχουν και ποιοι είναι τα “βαποράκια” αυτά».

»Είναι τρομακτικό και καθολικά απαράδεκτο αυτό που γίνεται με τις τροπολογίες, συνιστά πλήρη γελοιοποίηση του νομοθετικού έργου. Η παριστάμενη Υπουργός, μάλιστα, έσπευσε να δικαιολογήσει το φαινόμενο ισχυριζόμενη ότι οι περισσότερες έχουν “θετικό κοινωνικό πρόσημο”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και με σκληρή κριτική κατά των ενεργειών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διερωτήθηκε: «Υπάρχει μηχανισμός που αποδίδει θετικό ή αρνητικό πρόσημο σε τροπολογίες και αν ναι γιατί καταθέσατε και ψηφίσατε εκείνες που ενδεχομένως έχουν αρνητικό πρόσημο; Η κάλυψη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την επιδότηση λειτουργίας παραχωρησιούχου οδικού έργου έχει θετικό ή αρνητικό κοινωνικό πρόσημο; Μήπως είναι ρουσφέτι στους εργολάβους; Να σας θυμίσω ότι με το αρ. 106 του ν.4389/16 συγχωρήσατε το καρτέλ των εργολάβων από τις ποινικές διώξεις; Τροπολογία επιβολής τέλους ανάπτυξης αεροδρομίων 12 € σε τρίχρονα και τετράχρονα παιδιά, μέχρι σήμερα επιβάτες έως πέντε ετών απαλλάσσονταν. Έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο; Η τροπολογία για την κεντρική λαχαναγορά Πατρών τι εξυπηρετεί; Πως επικαλείσθε μνημονιακές υποχρεώσεις που δεν αναφέρετε στη ρύθμιση;»

»Εισάγετε με τροπολογία το λεγόμενο “αναβαλλόμενο φόρο” των τραπεζών. Να σας θυμίσω τι έλεγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός σας όταν πρωτοήλθε η ρύθμιση το 2014; Μιλούσε για σκανδαλώδη και “αεροπλανική” τροπολογία. Όλα αυτά έχουν σήμερα θετικό κοινωνικό πρόσημο. Η κυβέρνηση έχει εκμετρήσει το ζην και τη σοβαρότητά της. Δεν τολμά να φέρει διατάξεις με την τακτική διαδικασία και προτιμά να νομοθετεί με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Απέρχεται και έχει χάσει μάλιστα ακόμη και την τελευταία ευκαιρία να απέλθει με σοβαρότητα», είπε ο Βουλευτής ΝΔ, Β΄Αθηνών.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε αναφέρει σε παρέμβασή του για την κατάθεση αλλεπάλληλων τροπολογιών από την πλευρά της Κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει σε αυτή την Βουλή, με την συνεχή κατάθεση εκπρόθεσμων τροπολογιών επί παντός επιστητού. Ποιο είναι το επείγον, με κάθε σεβασμό στην Αχαΐα, για την κατάθεση τροπολογίας για την Κεντρική Λαχαναγορά Πατρών; Μπορεί να είναι και θετική μια ρύθμιση. Αλλά γιατί δεν την φέρνετε σαν νομοθέτημα να την συζητήσουμε στη Βουλή και ενδεχομένως να την ψηφίσουμε; Πού θα φτάσει επιτέλους το όριο της γελοιότητας στη νομοθετική λειτουργία της Βουλής ;» και καταλήγοντας τόνισε: «Την αξιολόγηση δεν μπορείτε να την τελειώσετε, αλλά να μας «τρελάνετε» στις τροπολογίες, μπορείτε μια χαρά!»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης