Σε συμφωνία επί της αρχής έχει έλθει το Yπουργείο Ανάπτυξης με την τρόικα στο θέμα της διαχείρισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Ερωτηθείς για το πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να καταθέσει τη ρύθμιση που έχει προαναγγείλει στη Βουλή ο κ. Δένδιας απάντησε πως το υπουργείο θα μπορούσε να το κάνει «και αύριο το πρωί», ωστόσο υπάρχει ένα στάδιο συνεννόησης με την τρόικα λόγω της πολυπλοκότητας του ζητήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από συνεννοήσεις με την τρόικα θα το καταθέσουμε στη Βουλή και αυτό, εάν θέλετε να κάνω μια υπόθεση εργασίας, μετά την επίσκεψη στο τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Σε αυτήν την επίσκεψη της τρόικας θα έχουμε λύσει τις τεχνικές λεπτομέρειες» είπε ο κ. Δένδιας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ενώ πρόσθεσε πως επί της αρχής υπάρχει συμφωνία με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ.

Παράλληλα, δήλωσε πως η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια δεν είναι το συγχωροχάρτι του «μπαταχτσή», αλλά η βοήθεια στον επιχειρηματία που πληγώθηκε από την κρίση χωρίς να φταίει, για να ξεφύγει, να επιχειρήσει ξανά και να δημιουργήσει πλούτο και για τον εαυτό του και για την οικογένειά του, αλλά και για την κοινωνία.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης