Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση

Καίρια συνέντευξη, παραχώρησε αποκλειστικά στο zougla.gr, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μία μέρα μετά την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης όλων των προσώπων, στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορώ να το εξατομικεύσω αλλά είναι βέβαιο πως πάρα πολλοί είχαν «και» συμφέρον και διάθεση και πρόθεση να ενοχοποιήσουν την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κι επειδή, είναι επίσης, προφανές πως οι πολιτικοί χειρισμοί που έγιναν από την πλευρά της τότε κυβέρνησης δεν ήταν «οι άριστοι» για ν’ αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα, μπόρεσε και στήθηκε μία ολόκληρη ιστορία, η οποία απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη, σχεδόν για δύο χρόνια, για να καταλήξει στο τέλος, να φανεί πως υπήρχαν διάφορες μορφές ευθύνης, αλλά, πάντως ποινικές ευθύνες δεν υπήρχαν για κανέναν. Ουδείς κατέστη πλουσιότερος από την υπόθεση Βατοπεδίου και ουδείς ευθύνεται ποινικά, γι’ αυτήν. Αυτά αποφάσισε και νομίζω απολύτως σωστά, η ελληνική Δικαιοσύνη».

Σε διευκρινιστική ερώτηση που ζήτησε το zougla.gr σχετικά με την αναφορά του κ. Δένδια «πάρα πολλοί» για το αν έχει στο μυαλό του «κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα μεταξύ των πολλών», ο πρώην Υπουργός, απάντησε: «Δεν έχει έννοια, κάποιος, να εξατομικεύει. Αλλά, ο κατάλογος -δυστυχώς και για τη χώρα και για την εξέλιξη των πραγμάτων- είναι τόσο μακρύς, που θα χρειαζόταν ώρες (για την αναφορά) και ίσως και πολλούς να παραλείπαμε». Και τόνισε: «Η ουσία όμως είναι πως η κυβέρνηση Καραμανλή έπεσε, πως το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει θριαμβευτικά τις εκλογές, πως ο Γιώργος Παπανδρέου δε μπόρεσε στα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων – και σ’ αυτό το θέμα- κι από κει, ξεκίνησε η μακρά πορεία των μνημονίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη αξιολόγηση

Εννέα δις ευρώ, έχουμε πληρώσει, λόγω της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΟ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο zougla.gr, τοποθετήθηκε στην καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης και δηλώνοντας «η αγορά βρίσκεται από την αρχή του χρόνου, σε ελεύθερη πτώση, σε κατάρρευση. Οι επιχειρήσεις κλείνουν. Δεν υπάρχει ρευστότητα και οι καταθέσεις φεύγουν στο εξωτερικό».

Και, με ιδιαίτερα σκληρή κριτική κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Τελικά το όποιο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι αδιάφορο πλέον γιατί η καταστροφή έχει επιτελεστεί πριν από την ολοκλήρωση του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης. Η μόνη που φαίνεται να μην κατανοεί πως η καθυστέρηση είναι καταστροφική (για την πραγματική οικονομία) είναι η κυβέρνηση. «Αυτή» η περίφημη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που παριστάνει πως διαπραγματεύεται γενναία για το συμφέρον των λιγότερων προνομιούχων».

Παράλληλα, ο Βουλευτής ΝΔ, Β’ Αθηνών ξεκαθάρισε πως το κόμμα του, δεν πρόκειται να ψηφίσει ταΤα μέτρα που «σήμερα» θα ψηφιστούν, θα εφαρμοστούν από το 2018 και 2019 και μετά μέτρα που θα φέρει η Βουλή η Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ευθέως πως εμείς δεν ψηφίζουμε αυτά τα μέτρα. Και το είπε για ένα βασικό λόγο καθώς αυτά τα μέτρα δεν ήταν απαραίτητα. Δεν είναι μέτρα «εθνικής σωτηρίας». Είναι μέτρα τα οποία ζητήθηκαν από τους εταίρους εξαιτίας των λαθών αυτής της κυβέρνησης. Εννέα δις ευρώ, έχουμε πληρώσει, λόγω της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γι’ αυτό και τονίζει ο Πρόεδρος του κόμματος, πως αυτά δεν τα ψηφίζουμε».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πως θα αντιμετωπίσει το κόμμα του, ως ενδεχόμενη αυριανή κυβέρνηση, αυτά τα μέτρα που «σήμερα» θα ψηφιστούν αλλά θα εφαρμοστούν από το 2018 και 2019 και μετά.

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Σχολιάζοντας το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο, ο Πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές πως ο ισλαμικός φονταμενταλισμός παίζει το ρόλο του. Από κει και πέρα, υπάρχουν εσωτερικές κοινωνικές αντιθέσεις μέσα σε κάθε προηγμένη χώρα της Ευρώπης που κι αυτές λειτουργούν, όχι ως «αιτίες» αλλά τουλάχιστον «ως αφορμές» διαφόρων τρομοκρατικών εκδηλώσεων».

Μονιμοποίηση μετακλητών υπαλλήλων

Τέλος, ο κ. Δένδιας μίλησε και την απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, να μονιμοποιήσει τους μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Δένδια, στο zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης