Το κόστος, ο αριθμός των καλπών και το συμβολικό αντίτιμο των δύο ευρώ που θα κληθούν να καταβάλουν οι γαλάζιοι ψηφοφόροι μπλόκαραν επί ώρες την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη ΝΔ…

Το διαδικαστικό αυτό αλαλούμ σε συνδυασμό με τις σκιαμαχίες μεταξύ των φατριών αλλά και το γεγονός ότι οι διεκδικητές της προεδρίας δεν έχουν ακόμα διατυπώσει πολιτικές θέσεις ως προς το κόμμα και τη χώρα, κινδυνεύουν να απαξιώσουν την ουσία της διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων «κλείδωσε» η ημερομηνία των εκλογών (22 Νοεμβρίου α’ γύρος-29 Νοεμβρίου, β΄ γύρος).

Το κομματικό ταμείο είναι… μείον και γι’ αυτό το κόστος γίνεται προσπάθεια να πέσει στα 600.000 ευρώ από 3.000.000 ευρώ που ήταν στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του 2009, όταν βέβαια τα οικονομικά δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά τόσο για το κόμμα όσο και για τη χώρα.

Οι διαφωνίες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των καλπών που θα στηθούν έχει αναδειχθεί σε βασικό σημείο τριβής. Το επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζητάει 1.000 έως 1.100 κάλπες, εκτιμώντας ότι λόγω των συνθηκών θα προσέλθουν στις κάλπες πολλοί λιγότεροι ψηφοφόροι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για μέχρι 1.500 κάλπες πανελλαδικά, αν και σύμφωνα με πληροφορίες θα δεχτεί να βάλει νερό στο κρασί του σε αντίθεση με Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη που εμμένουν στα δεδομένα του 2009 για 1.500 κάλπες στο σύνολο της επικράτειας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με πληροφορίες έχει προτείνει να απαλλαγούν από το αντίτιμο των δύο ευρώ οι οικονομικά ασθενέστεροι ψηφοφόροι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης