Δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και την ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το Ζάππειο Μέγαρο. Ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε αρχικά όσους στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία, για τους οποίους δήλωσε υπερήφανος που στήριξαν την παράταξη σε αυτήν τη δύσκολη πορεία που επέλεξε να διανύσει τα τελευταία δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασή του. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.
Μου ζητήθηκε να κρατήσω αναμμένα κάρβουνα στα χέρια μου και το έκανα. Αποτρέψαμε τα χειρότερα. Βγάλαμε τη χώρα από τα ελλείμματα, την ύφεση. Βάλαμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του έκανε μια σύντομη αποτίμηση του έργου του.

«Παραδίδω σήμερα μια χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη. Μια χώρα που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση. Παραδίδω μια χώρα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ» πρόσθεσε, ενώ κάλεσε έμμεσα τον Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει σε ενέργειες που θα οδηγήσουν σε ενδεχόμενο εκτροχιασμό της χώρας.

«Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Μέχρι τέλους» επεσήμανε, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως «η Νέα Δημοκρατία έμεινε όρθια», εξηγώντας πως σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2012 το κόμμα έχασε μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως η παράταξή του εγκαινίασε ένα νέο είδος πολιτικών σχέσεων, αυτού των συναινέσεων και των διακομματικών συνεργασιών, «καταστάσεις πρωτόγνωρες για τη χώρα».

Δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά από το Ζάππειο Μέγαρο

Η επικράτηση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα και η μεγάλη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία έχει προκαλέσει κατήφεια στη Λεωφ. Συγγρου, με ορισμένα στελέχη να θέτουν θέμα ακόμα και αλλαγής ηγεσίας. Πολιτικοί αναλυτές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια συνεδρίου, έπειτα από τη βαριά εκλογική ήττα.

Υποστηρικτές της ΝΔ χειροκροτούν και επιδοκιμάζουν τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της Λεωφ. Συγγρού

Πριν από τις δηλώσεις του στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και συνεχάρη για τη νίκη του. Νωρίτερα ο απερχόμενος πρωθυπουργός χειροκροτήθηκε από υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια εξόδου του από τα γραφεία του κόμματος στη Λεωφ. Συγγρού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης