Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε και στο θέμα της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Θέλω να αναφερθώ στη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είναι οι μόνες χώρες που μιλούν για την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να χειροκροτεί την απόφαση. Η Ιερουσαλήμ είναι πνευματικό κέντρο των τριών μεγάλων μονοθειστικών θρησκειών», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει πάντα τη λύση των δύο κρατών και θεωρεί ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί μέσω της ειρηνευτικής διαδικασίας και του διαλόγου.

«Για την Ιερουσαλήμ η Ελλάδα είναι σαφής: Είμαστε προσηλωμένοι στην ειρηνευτική διαδικασία και προσβλέπουμε στη δημιουργία δύο κρατών», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Και συνέχισε λέγοντας: «Θεωρώ ότι η απόφαση για αναγνώριση ολόκληρης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, είναι μια απόφαση που δεν συμβάλλει στην ειρήνη σε μια περιοχή που φλέγεται από εντάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης