«Η αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών προφανώς και δεν συνάδει με τη Δημοκρατία» τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά σε μήνυμά της για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί το κράτος δικαίου και να αποτραπεί «οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης».

«43 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, είναι απαραίτητο να κρατηθούν ζωντανές οι μνήμες των θυσιών και των αγώνων για όλους όσοι πάλεψαν για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Σήμερα υπό την πίεση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ορισμένοι αμφισβητούν το δημοκρατικό κεκτημένο και πολλές από τις κατακτήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου» σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό, όπως επισημαίνει, «είναι καθήκον όλων μας να είμαστε σε εγρήγορση και να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία. Εγρήγορση απέναντι στην ακροδεξιά, στον φασισμό, στους αρνητές της Δημοκρατίας. Εγρήγορση γιατί η αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών προφανώς και δεν συνάδει με τη Δημοκρατία».

«Έχουμε χρέος να δώσουμε εκείνες τις προοδευτικές λύσεις ώστε να μην αφεθούν στα χέρια ακραίων φωνών όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, της φτώχειας και της περιθωριοποίησης. Για τους νέους ανθρώπους η μόνη εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο είναι η διεύρυνση, η ενίσχυση της Δημοκρατίας και ο συνεχής αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη» καταλήγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης