Με το προεδρείο του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Νότης Μαριάς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μαριάς ενημερώθηκε για τα προβλήματα των δανειοληπτών της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και για τις δράσεις του συλλόγου, και αναφέρθηκε και στη σημαντική εξέλιξη, «της σύγκρουσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για το θέμα των κόκκινων δανείων και στις απευθείας αντιπαραθέσεις των επικεφαλής, αυτών των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών θεσμών».

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που λέει στον Ντράγκι ‘ως εδώ και μη παρέκει’». Στη συνέχεια, ο κ. Μαριάς ενημέρωσε τα μέλη του προεδρείου, ότι μετά από πρωτοβουλία του διεξάγεται τον ερχόμενο Ιανουάριο ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συζήτηση για το θέμα των υπερχρεώσεων και των κρυφών χρεώσεων των ελληνικών τραπεζών επί των συναλλαγών μέσω POS, πιστωτικών καρτών κλπ, καθώς και των χρεώσεων επί των καταναλωτικών και άλλων δανείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοκληρώνοντας, ο Νότης Μαριάς επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για τα κόκκινα δάνεια, που επικεντρώνονται «στην δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών, και στην εφαρμογή και στην πατρίδα μας του μοντέλου της Κύπρου, το οποίο δίνει στο δανειολήπτη δικαίωμα προτίμησης να αγοράσει το δάνειό του, στην τιμή της πρώτης προσφοράς που κάνουν στις τράπεζες τα ‘κοράκια’».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης