Δεν θεωρεί πιθανή μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το ΔΝΤ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Υπογράμμισε δε, ότι το ΔΝΤ θα ξαναρχίσει τις συζητήσεις με την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε, το ΔΝΤ σέβεται πλήρως την εκλογική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και δεν προτίθεται να κάνει δηλώσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας μας.

Ωστόσο, σε ερώτηση αν θα επιστρέψει το κλιμάκιο του ΔΝΤ με πρόσκληση της νέας κυβέρνησης ή όχι, τόνισε ότι «το Ταμείο θα εμπλακεί πλήρως στις συζητήσεις με οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής», κάνοντας αναφορά στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Σε ερώτηση για δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ως πρωθυπουργός δεν θα δεχθεί να μιλήσει με τα στελέχη της τρόικας, αλλά μόνον με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, απάντησε ότι αυτό είναι ένα σενάριο «τελείως υποθετικό» και ως εκ τούτου δεν προτίθεται να προχωρήσει σε σπέκουλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης